Prăjitura cappuccino este un desert irezistibil. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura făcută cu aromatul cappuccino are o textură aparte, o savoare deosebită și merge servită la orice masă și la orice ocazie. Iată cum să obții la tine în bucătărie o prăjitură cremoasă, aromată și cu un blat pufos.
Prăjitura cappuccino, un desert irezistibil
Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasele prăjituri cu cremă, cu blat pufos simplu sau însiropat sau cu foi fragede până la cele făcute cu frișcă sau cu fructe, toate sunt pe placul multora dintre noi.
Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de îndemânare și imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Prăjitura cappuccino este incredibil de aromată și poate fi ornată în diferite moduri, în funcție de gust și de preferințe.
Pe lângă acest desert, putem face pentru cei dragi și o prăjitură însiropată, cu nucă și ciocolată. Pentru iubitorii de deserturi făcute după rețeta bunicii, ideale sunt niște nuci cu miere umplute cu cremă de ciocolată. Acestea nu lipsesc de la mesele de sărbătoare și amintesc celor dragi de vremea ccopilăriei.
Prăjitura cappuccino este aromată, cremosă și gustoasă, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui.
Cum să pregătești rapid un desert de casă irezistibil
Pentru prăjitura cappuccino vom avea nevoie de 5 albușuri, sare, 5 linguri de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 2 linguri de ulei, 1 pliculeț de praf de copt, 5 linguri de făină, 5 linguri de nucă măcinată, ingrediente necesare pentru blat.
Pentru cremă vom folosi 10 linguri de zahăr, 5 linguri de amidon, 5 gălbenușuri, 600 ml de lapte, 3 pliculețe de cappuccino și 150 g de unt. Pentru glazură vom avea nevoie de 50 ml de frișcă lichidă și 80 g de ciocolată neagră. Pentru stratul de biscuiți vom folosi 18 biscuiți simpli și 100 ml de lapte.
Mai întâi vom pregăti blatul pufos pentru prăjitură. Într-un bol se bat albușurile cu un praf de sare apoi se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat. Se toarnă și uleiul apoi se pune praful de copt, făina și nuca măcinată. Se amestecă totul foarte bine și se toarnă compoziția cremoasă de blat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace blatul timp de 35 de minute, iar când este gata se lasă la răcit.
Între timp vom pregăti crema. Într-o cratiță se amestecă zahărul cu amidonul și gălbenușurile. Se toarnă treptat și laptele apoi untul și se lasă crema pe foc până când începe să se îngroașe. La final, se adaugă plicurile de cappuccino și se amestecă foarte bine timp de câteva minute.
Pentru glazură se amestecă frișca fierbinte cu ciocolata. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Pe blat se întinde crema apoi se așază un strat de biscuiți înmuiați în lapte. Glazura se pune peste stratul de biscuiți, se uniformizează și se pune desertul la frigider timp de câteva ore.
Prăjitura cappuccino are o textură aparte și o aromă deosebită, fiind ideală de servit la orice masă și la orice ocazie. Rețeta este simplă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat.