Culinar

Prăjitură cu caramel și nucă. Cum să oferi desertului mai multă savoare

Publicat: 08 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu caramel și nucă. Cum să oferi desertului mai multă savoare
Prăjitura cu caramel și nucă are o textură fină, este cremoasă, aromată și are un aspect deosebit.

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat, gustos și rafinat, putem face o prăjitură cu caramel și nucă. Aceasta se face cu doar câteva ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație. Prăjitura cu caramel și nucă este delicioasă și merge de minune la mesele festive. Iată cum să oferi desertului mai multă savoare.

Prăjitură cu caramel și nucă

Când vine vorba de gustoasele prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete și trucuri culinare. Putem pregăti niște prăjituri ca la mama acasă, cu blaturi însiropate și umplutură cu dulceață sau niște deserturi cu biscuiți și miez de nucă.

La fel de bine, putem să îi cucerim pe cei de la masă cu niște fursecuri de casă, cu un salam de biscuiți sau cu niște plăcinte savuroase și pufoase. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Delicioasa prăjitură cu caramel și nucă este pe placul multora dintre noi. Aceasta are o textură fină, este cremoasă, gustoasă și se servește la orice ocazie. Prăjitura cu caramel și nucă este rafinată, delicioasî și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Pentru iubitorii de prăjituri savuroase, putem face și o prăjitură cu sos de caramel și blat de biscuiți. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

Pentru o delicioasă prăjitură cu caramel și nucă vom avea nevoie de 6 albușuri, 200 g de zahăr, 100 g de nucă măcinată, 2 linguri de făină, 1 praf de copt, ingrediente necesare pentru blat. Pentru cremă vom folosi 200 g de ciocolată albă, 6 gălbenușuri, 12 linguri de zahăr, 1 pachet de margarină, 2 linguri de apă și 200 g de nucă mărunțită.

Mai întâi se pregătește blatul pentru prăjitură. Se bat spumă albușurile cu zahărul apoi se adaugă nuca măcinată, făina și praful de copt. Se amestecă toate ingredientele pentru a obține un aluat cremos. Compoziția de blat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se coace blatul timp de 25 de minute, iar când este gata se rade ciocolata albă peste blatul cald.

Următorul pas constă în pregătirea cremei. Se mixează gălbenușurile cu 5 linguri de zahăr apoi se caramelizează zahărul rămas. Într-o cratiță se pune zahărul împreună cu untul și apa la foc mic și se lasă până când zahărul se topește și se caramelizează.

Se pun și gălbenușurile, apoi se adaugă nuca măcinată și se lasă crema la foc mic până se îngroașă. Când crema este gata, se ia de pe foc și se întinde în strat uniform peste cele două blaturi. Se pune prăjitura la rece apoi se scoate de la rece, se ornează cu fulgi de ciocolată, se porționează apoi se servește.

Prăjitura cu caramel și nucă are o textură fină, este cremoasă, aromată și are un aspect deosebit. Această prăjitură merge de minune la mesele festive alături de alte deserturi savuroase. Rețeta este simplă, la îndemâna oricui și poate fi adaptată după gust și preferințe. Prăjiturile cu caramel au o aromă aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețetele clasice, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu