Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu cremă de cafea. Cucerește-i pe cei dragi cu un desert plin de savoare

Prăjitură cu cremă de cafea. Cucerește-i pe cei dragi cu un desert plin de savoare

16 feb. 2024, 12:27,
în Culinar

Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un desert aromat, rafinat și cu un aspect festiv, ideală este o prăjitură cu cremă de cafea. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura cu cremă de cafea merge servită la zi aniversară, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative. Cucerește-i pe cei dragi cu un desert plin de savoare.

Prăjitură cu cremă de cafea

Când vine vorba de prăjiturile delicioase de casă, rețetele sunt inedite, spectaculoase și gustoase. Pe placul multora dintre noi este aromata prăjitură cu cremă de cafea. Aceasta are o textură fină, o savoare aparte și poate fi ornată în diferite moduri.

Prăjitura cu cremă de cafea va fi apreciată de toți cei de la masă, iar dacă ținem cont de câteva secrete culinare, la final vom obține desertul perfect. Prăjitura cu cremă de cafea și blat însiropat este ideală de servit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce.

Pentru iubitorii de deserturi aromate ideală este și o prăjitură cu portocale. Aceasta va fi o adevărată încântare pentru toți cei de la masă. La fel de bine putem face și o prăjitură pufoasă din albușuri, umplută cu dulceață de casă. Rețetele sunt diverse și la îndemâna oricui.

Prăjitura cu cremă de cafea este delicioasă, se face rapid și îi va cuceri pe cei dragi.

Rețeta unui desert aromat și pufos

Pentru savuroasa prăjitură cu cremă de cafea vom avea nevoie de 160 g de biscuiți, 40 g de fulgi de cocos, 50 g de nuci, 50 g de zahăr brun, esență de vanilie, 160 g de unt, 1 ou, 35 g de cacao, 150 ml de lapte, 50 g de budincă de vanilie, 2 linguri de cafea, 50 g de zahăr pudră, 160 g de ciocolată neagră.

Se pun biscuiții la măcinat în robotul de bucătărie apoi se adaugă nuca de cocos, miezul de nucă, cacao, zahărul brun și se macină până se obține o compoziție ca de pesmet.

Se adaugă după aceea 100 g de unt topit, un ou, esența de vanilie apoi se omogenizează toate ingredientele. Se tapetează cu hârtie de copt o formă dreptunghiulară și se toarnă amestecul de biscuiți apoi se uniformizează și se presează foarte bine. Se coace totul la foc mic timp de 15 minute. Când este gata, scoatem tava din cuptor, se lasă la răcit apoi se pune blatul de biscuiți la frigider.

Între timp vom pregăti crema. Se dizolvă cafeaua în laptele călduț apoi se încorporează budinca de vanilie. Se mixează după aceea untul cu zahărul pudră. Se amestecă compoziția de budincă și cafea cu untul. Se lasă crema gustoasă la frigider timp de o oră.

Între timp vom pregăti glazura. Rupem ciocolata bucăți și o punem la topit într-o cratiță. Se adaugă untul rămas și se amestecă mereu pentru a obține o glazură fină. Peste blatul de biscuiți se toarnă crema, se uniformizează apoi se toarnă glazura. Se dă prăjitura la rece timp de câteva ore apoi se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță acest desert va fi pe placul celor de la masă.

Prăjitura cu cremă de cafea este aromată, rafinată și merge servită la zi de sărbătoare alături de alte deserturi delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *