Culinar

Prăjitură cu gem și nucă. Rețeta bunicii pentru un desert de neuitat

Publicat: 19 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu gem și nucă. Rețeta bunicii pentru un desert de neuitat
Prăjitura cu gem și nucă este ideală la mesele de sărbătoare alături de alte deserturi gustoase, aromate și rafinate.

Delicioasa prăjitură cu gem și nucă este ideală la mesele festive alături de alte deserturi gustoase și aromate. Acest deliciu este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Prăjitura cu gem și nucă este ușor de făcut, are un aspect deosebit, iar aromele inedite vor aminti de vremea copilăriei. Iată rețeta bunicii pentru un desert de neuitat.

Prăjitură cu gem și nucă

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert aromat și pufos, putem pregăti o prăjitură cu gem și nucă. Aceasta este ideală pentru iubitorii de deserturi tradiționale, făcute după rețeta de odinioară a bunicii. Pentru masa de Crăciun, putem face o prăjitură cu gem și nucă alături de alte deserturi savuroase. De exemplu, putem face rapid o prăjitură turnată cu mere și iaurt, pe lângă nelipsitul cozonac pufos și gustos cu nucă, rahat și stafide.

Prăjitura cu gem și nucă are o savoare aparte și un aspect deosebit. Acest desert este perfect nu doar la ceas aniversar, ci și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o prăjitură irezistibilă. Pe placul celor de la masă este și prăjitura cu blat de biscuiți, crocantă, delicioasă și rafinată. Această prăjitură poate fi făcută cu cremă de ciocolată și vanilie, iar pentru un decor inedit, poate fi ornată cu frișcă, fructe sau fulgi de cocos.

Prăjitura cu gem și nucă este desertul perfect pentru mesele de sărbătoare, dar și în zilele în care vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros. Acest deliciu se face rapid și cu puține ingrediente.

Rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil

Dacă vrem să facem acasă o delicioasă prăjitură cu gem și nucă vom avea nevoie de 10 linguri de apă, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 1 praf de copt, coajă rasă de portocală, 1 esență de rom, 350 g de făină, 2 borcane de gem de prune, miez de nucă și zahăr pudră.

Într-un bol mare se amestecă apa cu uleiul și zahărul. Se mixează foarte bine până când zahărul se topește și obținem o compoziție spumoasă. După aceea, se pune praful de copt împreună cu esența de rom și coaja rasă de portocală. La final se toarnă făina și se amestecă foarte bine până când obținem un aluat nelipicios. Se frământă foarte bine, iar când este gata se lasă aluatul la crescut. O bucată de aluat se pune în folie alimentară și se lasă timp de 10 minute la congelator.

Se prăjește miezul de nucă, apoi se toacă ușor cu un cuțit, nu se dă prin mașină. Se amestecă cele două borcane de gem cu nuca prăjită și tocată. Într-o tavă întinsă se pune hârtia de copt și se unge cu puțin ulei sau cu unt. Se întinde foarte bine aluatul și se așază o foaie de aluat în tavă. Deasupra se toarnă umplutura cu gem și nucă. Se scoate bucata de aluat din congelator și se dă prin răzătoare uniform peste gem.

Se pune tava la cuptor și se lasă până când prăjitura este gata. La final se pudrează cu zahăr vanilat și se lasă la răcit. Cu siguranță vom obține o prăjitură delicioasă, aromată și cu un aspect deosebit. Acest desert le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară ale bunicii.

Prăjitura cu gem și nucă este ideală la mesele de sărbătoare alături de alte deserturi gustoase, aromate și rafinate. Acest deliciu este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Adauga un comentariu