Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu mac și biscuiți picnic, un desert delicios și aromat

Prăjitură cu mac și biscuiți picnic, un desert delicios și aromat

16 iun. 2022, 16:02,
în Culinar

Prăjitura cu mac și biscuiți picnic este o rețetă ce merită încercată. Desertul este ușor de pregătit, fiind gata într-o oră. Pentru prepararea acestuia veți avea nevoie de doar câteva ingrediente ce sunt la îndemâna oricui.

Pentru cei ce iubesc deserturile glazurate se poate opta ca prăjitura să fie acoperită cu ciocolată neagră topită. De asemenea, aceasta poate fi servită cu un pahar de limonadă răcoritoare.

Prăjitură cu mac și biscuiți picnic, ingrediente

Prăjitura cu mac și biscuiți picnic mai poate fi regăsită și sub denumirea de Tosca sau Picnic. Aceasta este un desert simplu de pregătit și foarte delicios. Se poate prepara pentru orice eveniment, fiind foarte aspectuoasă. Prăjitura arată foarte bine pe un platou festiv datorită blatului pistruiat din semințe de mac și cocos. Mai mult de atât, desertul are aspectul unei forme de șah din cauza biscuiților. Pentru pregătirea blatului, veți avea nevoie de 125 grame de zahăr, 100 grame de cocos, 25 grame de făină, 100 grame de mac, 8 albușuri și o linguriță de zeamă de lămâie.

Crema va fi gătită tot din 8 albușuri și 125 grame de zahăr, însă veți mai avea nevoie de 2 plicuri de zahăr vanilat, 10 linguri de lapte, 250 grame de unt și un praf de sare. De asemenea, nu trebuie să lipsească biscuiți Picnic. Veți avea nevoie de două pachete cu cacao și două pachete de biscuiți simpli. Primul pas va fi pregătirea blatului, apoi veți prepara crema prăjiturii.

Cum se prepară blatul și crema desertului

Pentru început se vor separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile împreună cu un praf de sare vor fi mixate cu ajutorul unui mixer până ce se va obține o spumă tare. Ulterior, se va adăuga zahărul treptat și zeama de la lămâie. Se vor amesteca continuu până ce va obține o bezea tare. Făina se va pune treptate pentru a nu se forma cocoloașe. Următorul pas este să adăugați macul împreună cu nuca de cocos. Cu ajutorul unei spatule se va amesteca compoziția, apoi se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 

Se lasă la copt timp de 30-35 minute la 180 de grade. Cât timp așteptați să se coacă blatul, veți pregăti crema prăjiturii. Se vor mixa gălbenușurile cu un praf de sare, apoi se toarnă zahărul și zahărul vanilat. Ulterior, se va adăuga și laptele rece, apoi crema obținută se va pune la bain marie. În timpul acesta se va amesteca continuu până ce va avea consistența unei budinci. După ce se va răci, peste cremă se va pune untul moale. Peste blatul prăjiturii se va turna crema de vanilie cu gălbenușuri, apoi se vor așază biscuiții picnic în mod alternativ. La final, veți obține un desert aspectuos, sub formă de șah. Se va lăsa la rece timp de două ore, apoi se poate servi.

Prăjitura cu mac și biscuiți picnic mai este denumită Tosca sau Picnic. Aceasta este foarte delicioasă și cremoasă, având un blat moale. Un alt desert delicios pe care trebuie să îl încercați este rețeta de clătite tiramisu. Preparatul este bogat în cremă de mascarpone și conține lichior Amaretto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`