Culinar

Prăjitură cu nucă simplă de făcut. Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Publicat: 18 sept. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Prăjitură cu nucă simplă de făcut. Rețeta bunicii pentru un desert perfect
Prăjitura cu nucă este ideală de pregătit la orice masă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Multe gospodine pregătesc pentru cei dragi o prăjitură cu nucă simplă de făcut. Aceasta este aromată, pufoasă și are un aspect deosebit. Prăjitura cu nucă simplă de făcut este ideală la orice ocazie alături de alte deserturi savuroase. Iată rețeta bunicii pentru un desert perfect.

Prăjitură cu nucă simplă de făcut

Pe placul multora dintre noi este delicioasa prăjitură cu nucă simplă de făcut. Acest desert este pufos, aromat și ideal de servit la mesele festive, dar și la orice ocazie. Prăjitura cu nucă are o savoare aparte și un aspect deosebit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Prăjitura cu nucă este alegerea perfectă la orice ocazie. Fie că este vorba de o aniversare, o masă în familie sau de o zi în care vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce, prăjitura cu nucă este ideală. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome deosebite și un strop de imaginașie, vom obține un desert irezistibil.

Pe lângă acest desert, putem face pentru cei dragi și o ruladă cu mere, gustoasă și pufoasă. Aceasta poate fi servită la orice ocazie, chiar și dimineața împreună cu o cafea aromată. Pentru iubitorii de deserturi cremoase și cu un aspect deosebit putem alege prăjitura ora 12. Aceasta se face cu un blat însiropat și două straturi de cremă, iar pentru decor vom folosi frișcă.

Cum să pregătești un desert de casă delicios

Pentru o prăjitură cu nucă simplă de făcut vom avea nevoie de 200 g de unt, 4 ouă, 1 linguriță de scorțișoară, jumătate de linguriță de cuișoare măcinate, 280 g de zahăr tos, 280 g de făină, 100 g de nuci mărunțite, 50 g de stafide și un pliculeț de praf de copt stins cu zeamă de lămâie.

Într-un bol se mixează zahărul cu untul apoi se adaugă pe rând ouăle. Într-un alt vas se pune făina împreună cu praful de copt, scorțișoara și praful de cuișoare. Se amestecă totul foarte bine apoi se toarnă peste compoziția făcută anterior. Compoziția de aluat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt și se uniformizează. Se presară nucile mărunțite și stafidele. Se coace prăjitura timp de 35 de minute. Pentru a verifica dacă este gata, se poate aplica testul cu scobitoarea. Cu siguranță vom obține o prăjitură aromată, pufoasă și gustoasă.

Prăjitura cu nucă este ideală de pregătit la orice masă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Acest desert are o savoare aparte și un aspect deosebit, amintind celor dragi de vremea copilăriei. Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete gustoase, aromate și spectaculoase. Prăjiturile cu nucă au o savoare aparte și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Prăjitura cu nucă poate fi ornată cu un sos de ciocolată, cu nucă măcinată sau cu fulgi de ciocolată, în funcție de preferințe. Pentru iubitorii de deserturi aromate, putem face un blat pufos și însiropat pentru delicioasa prăjitură cu nucă.

Comentarii
Adauga un comentariu