Culinar

Prăjitură fără coacere cu biscuiți, un desert simplu și irezistibil 

Publicat: 14 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură fără coacere cu biscuiți un desert simplu și irezistibil 
Rețeta de prăjitură fără coacere cu biscuiți este ideală pentru orice eveniment

Prăjitura fără coacere cu biscuiți este un desert irezistibil și foarte aspectuos. Aceasta este pe placul tuturor, având o aromă fresh datorită fructelor. Mai mult de atât, este simplă de preparat, iar pașii pe care trebuie să îi urmați nu vă vor da bătăi de cap. 

Desertul are un gust dulce-acrișor și este perfect pentru orice eveniment. Un alt preparat pentru care puteți opta este și tarta cu lime.

Ingredientele necesare pentru prăjitura fără coacere cu biscuiți

Dacă sunteți în căutarea unei prăjituri simple, fără coacere, aceasta este ideală. Rețeta se prepară doar în câțiva pași simpli, iar la final veți obține un desert absolut delicios. Mai mult de atât, aceasta este foarte aspectuoasă și veți cuceri cu siguranță inima invitaților. Prăjitura se poate pregăti la orice eveniment, fără prea multe bătăi de cap. Pentru gătirea desertului veți avea nevoie de 500 grame de biscuiți simpli, 250 mililitri de lapte, gelatină pentru 200 mililitri de suc, 230 grame de zahăr pudră, 500 grame de mascarpone și 500 grame de smântână pentru frișcă. 

De asemenea, veți avea nevoie și de câteva fructe pentru ca preparatul să fie cât mai fresh: 5 portocale, 7 kiwi, 5 banane și 200 mililitri de suc natural de portocale. Pentru a fi cât mai aromată, va trebui să adăugați și o esență de vanilie. Tava recomandată este de 25 x 25 centimetri. 

Cum se prepară prăjitura fără coacere?

Într-un bol mai larg se va amesteca zahărul pudră, smântâna pentru frișcă și crema de mascarpone. Va trebui să mixați până ce veți observa că compoziția se întărește. Ulterior, se va împărți în trei părți egale, apoi se va lăsa la rece. Între timp, veți pregăti siropul din 250 mililitri de lapte, 50 grame de zahăr pudră și o esența de vanilie. Acesta se va amesteca până ce zahărul se va dizolva. Biscuții vor fi scufundați pe rând în lapte, însă maxim de două ori. Nu trebuie să exagerați deoarece vor fi mult prea moi. Se va pune un strat de biscuiți într-o tavă de 25 x 25 de centimetri sau pe un platou, apoi se va adăuga prima parte din crema de mascarpone. Va trebui să o întindeți uniform cu o spatulă. Ulterior, se vor tăia bananele rondele, apoi se vor pune peste primul strat de cremă. 

Deasupra se vor adăuga din nou biscuiți înmuiați în lapte, apoi un alt strat de cremă și kiwi tăiat. Se va repeta din nou procesul, însă diferența va consta în faptul că ultimul strat va fi din felii de portocale. Într-o tigaie se va turna sucul de portocale și se va amesteca cu 30 grame de zahăr pudră. Când observați că începe să fiarbă, opriți focul și adăugați gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce compoziția s-a răcit, se va turna peste prăjitură și se lasă la frigider peste noapte. A doua zi, se va scoate de la rece, apoi se va porționa. 

Rețeta de prăjitură fără coacere cu biscuiți este ideală pentru orice eveniment. Aceasta este îndrăgită atât de cei mici, cât și cei mari. Dacă vă place desertul, trebuie să încercați și prăjitura turnată cu mere ca la bunica.

Adauga un comentariu