Eveniment-Social

Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, mesaj de solidaritate pentru tragedia de la Piatra Neamț

Publicat: 16 nov. 2020
Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași

Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, a transmis luni, 16 noiembrie 2020, un mesaj de solidaritate pentru tragedia ce s-a petrecut sâmbătă la Piatra Neamț. În urma unui incendiu au decedat 11 persoane și mai mulți pacienți și cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri de specialitate.

„Iubiți credincioși, dragi prieteni,
Împreună cu voi am fost mișcat de incendiul de la spitalul de la Piatra Neamț. Acest incendiu, așa după cum știm, a provocat morți, au fost oameni, frați de-ai noștri, care au plecat prematur dintre noi, dar și bolnavi care au fost puși în riscul să nu poată fi îngrijiți.
Acest incendiu a arătat încă o dată că sunt mulți medici eroi care își pun viața în pericol pentru a-și salva semenii.
În această situație dureroasă, Sfântul Părinte Papa Francisc ne-a transmis astăzi un mesaj de solidaritate, și mă alătur și eu cu rugăciunea și susținerea mea de păstor al Diecezei de Iași și vă invit și pe voi să înălțați către Domnul vieții o rugăciune pentru cei care au plecat dintre noi, pentru apropiații acestora, pentru bolnavi și pentru personalul medical.
Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat și se implică în soluționarea acestei tragice situații, care nu trebuie să se mai repete vreodată.
Odihna cea veşnică dă-le-o lor, Doamne, și lumina cea fără de sfârşit să le strălucească! 
Să se odihnească în pace!”, a transmis Iosif Păuleț, episcop de Iași.

Adauga un comentariu