Local

Precipitaţii din abundenţă la Iaşi. Peste 60 litri pe metru pătrat înregistrate în municipiu

Publicat: 03 mai 2020

Potrivit datelor existente la nivelul Grupului de Suport Tehnic de pe lângă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în intervalul 01.05.2020 ora 06:00 – 03.05.2020 ora 06:00, valoarea maximă de precipitații la stațiile pluviometrice de pe raza județului Iași s-a înregistrat la SM Iași, fiind de 62,8 l/mp. Alte valori ridicate: Gorban 38 l/mp, ac Ciurbești 26 l/mp, ac Rediu 21,9 l/mp, Vânători 21,3 l/mp.

În intervalul de referință, nivelurile la stațiile hidrometrice pe cursurile de apă de pe raza județului Iași nu au înregistrat fluctuații majore din cauza precipitațiilor, situându-se sub cotele caracteristice de apărare. Nivelurile în acumulările aparținând A.N. “Apele Române” – Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad au înregistrat fluctuații, situându-se însă sub N.N.R., cu excepția acumulării Podu Iloaiei (K = 1.04).

În cazul înregistrării unor pagube, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au obligația de a transmite, în termen de 24 de ore, către Grupul de Suport Tehnic de pe lângă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, rapoarte operative detaliate. Până în acest moment, nu au fost primite astfel de rapoarte. De asemenea, nu au fost înregistrate sesizari care să necesite intervenția lucrătorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Adauga un comentariu