Actualitate

Precizări cu privire la situația Variantei de Ocolire a municipiului Iași – Etapa I

Publicat: 14 ian. 2020

Precizări cu privire la situația Variantei de Ocolire a municipiului Iași – Etapa I

Varianta Sud Obiect 3 – varianta trafic greu

  În scopul unei informări cât mai complete a cititorilor, DRDP Iași face unele precizări cu privire la articolul „Incredibil. Cea mai importantă șosea din Iași, lăsată plină de gropi din cauza unei hârtii. Totul a plecat de la vârful Guvernului”, publicat de www.bzi.ro în 13.01.2020:

Având în vedere angajamentul Primăriei Municipiului Iași de relocare a utilităților de pe traseul Variantei de Ocolire a municipiului Iași – Etapa I Varianta Sud Obiect 3 – varianta trafic greu, sector km 19+690 (Selgros) – km 26+460 (DN 28), DRDP Iași a pus deja la dispoziția municipalității ieșene studiul de fezabilitate aferent, inclusiv profiluri transversale pentru întreg sectorul menționat. Dat fiind volumul mare al documentului, acesta a fost transmis prin e-mail, în luna septembrie 2019, la adresa cabinet.primar@primaria-iasi.ro, după ce, anterior, același studiu de fezabilitate a fost transmis municipalității și în anul 2017.

Punerea la dispoziție a acestui document a avut loc în scopul emiterii unei Hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Iași, care să permită elaborarea studiilor tehnice de specialitate pentru relocarea/protejarea/mutarea rețelelor de utilități de pe amplasamentul ce face obiectul proiectului în discuție, demers concretizat prin privind HCL nr. 367/10.10.2019, privind transmiterea din domeniul public al Municipiului Iași și administrarea Consiliului Local al Municipiului Iași în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor a unor sectoare de drum în vederea realizării investiției „Varianta de ocolire a Municipiului Iași – etapa I – Varianta Sud Obiect 3 – Varianta trafic greu Sector km 19+690 (Selgros) – km 26+460 (DN 28)”.

 

Adauga un comentariu