National

Prefectul Capitalei îl contrazice pe Florin Cîțu: „Dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare, nu atingem obiectivul”

Publicat: 26 apr. 2021
alin stoica la birou cu mască
Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a transmis joi, 13 mai 2021, după ședința Comitetului Municipiului al Capitalei pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), că s-a hotărât trecerea în scenariul verde pentru că au trecut trei zile în care rata de infectare a fost de sub 1,5 cazuri la mia de locuitori

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat luni la Digi24 că dacă se păstrează actualul ritm de vaccinare în București nu va atinge obiectivul în toamnă, care este de 1,2-1,3 milioane de oameni vaccinați la sfârșitul lunii august. Afirmația vine după ce premierul Florin Cîțu a afirmat în aceeași seară, la TVR1, că vaccinarea este nu doar un succes, dar a întrecut așteptările și până acum a decurs mai bine decât au estimat organizatorii.

„Nu suntem deocamdată acolo unde ar trebui să fim pentru a ajunge la o vaccinare suficient de bună până în toamnă. Dacă se păstrează ritmul actual nu atingem obiectivul”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

Dacă la nivel național, obiectivul este vaccinarea a 10 milioane de oameni până în septembrie, în București acesta este de 1,2-1,3 milioane, susține prefectul Capitalei.

„Până acum avem cam 20% vaccinare și trendul este urcător, am văzut o creștere a numărului de vaccinări la 13-14.000, acum în ultima zi a scăzut un pic. Sperăm să crească în continuare spre 20.000 pentru a fi siguri că atingem obiectivul”, a mai spus Alin Stoica.

Acesta a anunțat că pentru atingerea obiectivului capacitatea de vaccinare va crește. Astfel, vor fi deschise centre de vaccinare din mașină și va fi organizat între 7 și 9 mai un maraton al vaccinării.

Adauga un comentariu