Local

Prefectul judeţului Iaşi prezintă concluziile poluării de pe raul Bahlui

Publicat: 22 ian. 2020

Marian Grigoraș, prefectul judeţului Iaşi anunţa într-o postare publicată pe o reţea de socializare, concluziile verificărilor de pe raul Bahlui. În urma verificărilor efectuate de Administraţia Bazinala de Apă Prut-Barlad, dar şi a Gărzii de Mediu, s-a constatat că poluarea a fost provocată prin descărcarea unei cantităţi de pulbere de culoare albă provenită de la mijloace de stingere a incendiilor:

”În urma verificărilor efectuate de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad și de cei ai Gărzii de Mediu, a rezultat că poluarea râului Bahlui, de ieri, a fost provocată prin descărcarea unei cantități de pulbere de culoare albă, provenită de la mijloace de stingere a incendiilor. Pentru localizarea sursei de poluare și identificarea persoanelor vinovate, a fost nevoie și de intervenția lucrătorilor Poliției Municipiului Iași.
Prezența pulberii respective a fost constatată și pe taluzul înierbat și pe cel betonat al râului Bahlui, în zona aval Podu de Piatră. Având în vedere diluția pulberii poluante, pe cursul Bahluiului, nu a mai fost necesară amplasarea mijloacelor specifice de depoluare. Garda de Mediu va lua măsurile legale pentru sancționarea persoanelor vinovate.” a declarat Marian Grigoraș, prefectul judeţului Iaşi.

Comentarii
Adauga un comentariu