Eveniment-Social

Pregătiri pentru recensământul populației și locuințelor

Publicat: 11 mart. 2021
În acest an în România va fi realizat un nou recensământ al populației și locuințelor. Întrucât operațiunea este o cercetare statistică complexă, pe parcursul lunii martie, Institutul Național de Statistică (INS) va efectua un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării atât din mediul urban, cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României

În acest an în România va fi realizat un nou recensământ al populației și locuințelor. Întrucât operațiunea este o cercetare statistică complexă, pe parcursul lunii martie, Institutul Național de Statistică (INS) va efectua un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării atât din mediul urban, cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României. Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate (aleatoriu), indiferent de cetățenie, care au reședința pe teritoriul României.

Ca măsură de protecție împotriva COVID-19, cetățenii au posibilitatea de a se autorecenza. Acest lucru este posibil prin completarea unui formular de preînregistrare, disponibil la adresa https://rpl.insse.ro. Ulterior, persoanele care se vor autorecenza la recensământul de probă vor primi, la adresele de e-mail indicate în formularul de preînregistrare, un link prin care vor fi dirijate spre chestionarul individual. Această etapă de autorecenzare se va desfășura în perioada 10 – 16 martie 2021.

De asemenea, cetățenii care, din motive obiective, nu se pot autorecenza, în perioada 22 – 31 martie 2021 vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului față în față. Informațiile colectate vor fi preluate în conformitate cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE 679/2016) și cu asigurarea confidențialității statistice.

Primăria Municipiului Iași recomandă tuturor ieșenilor să participe la recensământ.

Comentarii
  • Statul vrea sa stie ce aveti si cat aveti ca sa isi faca ideie cat sa va impoziteze ori daca e cazul sa va mai bage in viitorul apropiat cu forta un om strain in spatiul locativ

  • mi se pare timp pierdut si o cheltuiala a banului public degeaba. cand ai Centrul de Evidenta a Persoanelor unde sunt inregistrati in baza de date toata populatia Romaniei de peste 14 ani, nu-i inteleg rostul acestui recensamant al populatiei.

  • O actiune „foaret binevenita” in actualele conditii – covid 19, cand peste tot se tipa sa se pastreze distanta, sa ies cat mai putin din casa, etc.

Adauga un comentariu