Eveniment-Social

Pregătiri pentru ”Mica Unire”! Statuia lui A.I. Cuza este spalată – FOTO, UPDATE

Publicat: 22 ian. 2020

”In fiecare an spălăm statuia în preajma Zilei Unirii. Deoarece statuia este un monument istoric, aceasta nu este spălată cu substanţe chimice ci doar cu apă caldă. Nu se aplică alte tratamente pentru a nu afecta patina statuii. Noi nu folosim substanţe care reţin praful. Toată Piaţa Unirii va fi ornata. Vori fi steaguri, ghirlande etc.” a declarat Ing. Laurenţiu Ivan.

”Ca în fiecare an, sărbătoarea Unirii Principatelor Romane are o etapă de curăţare a statuii. Este o chestiune care a rămas aproape tradiţională. Nu este singura dată în an când se curăţa statuia, dar vrem că momentul aniversar să nobileze şi prin prezenta marelui domnitor. Printre invitaţi la eveniment se număra Klaus Iohannis, premierul României, Ambasadorul SUA în România, dar şi membri din Guvern. Am invitat şi membri din Senat şi Camera Deputaţilor. Va ajunge, probabil, şi Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. La eveniment vor fi prezenţi şi şefii din instituţiile ieşene, reprezentanţi din organizaţiile nonguvernamentale. Toată zona va fi plină de steaguri, dar şi pe tot traseul pe care îl vom parcurge alături de preşedintele României. Este un moment important şi trebuie să îl tratăm ca atare. Vor fi prezenţi mii de ieşeni, datorită şi vremii, ne aşteptăm ca 5000 de oameni să fie alături de noi. Noi ne-am pregătit şi cu ceaiuri calde. (…). Iaşul a fost maternitatea acestui stat şi ne onorează acest lucru de fiecare dată.” a declarat Mihai Chirica, primarul muncipiului Iaşi.

Primăria municipiului Iaşi a anunţat că pregătirile pentru Ziua Unirii serbata pe data de 24 ianuarie, intra pe ultima sute de metri. În aceste condiţii, începând cu ora 11 va fi spălată statuia lui A.I. Cuza, din Piaţa Unirii.

 loading...

Comentarii
  • Moldovenii ar trebui sa tina doliu de mica unire … ca exact asa a fost „mica”. Da atunci toti banii Moldovei s-au dus la Bucuresti si la fruncea’ pentru care nu suntem decat niste alcolici si niste sarantoci. Deci si cu banii luati su cu eticheta lipita pe frunte – hala unire, mica in spirit intr-adevar.

  • Băi rusnacule, lasă gargara de doi bani! Ce voiai să avem și noi parte de îmbrățișarea rusiei? Nu v-ați săturat voi, basarabenilor, de îmbrățișarea rușilor? Așteaptă să vezi ce se întâmplă după ce se suspendă micul trafic de frontieră între respublika maldavskaia și România. Mai vorbim după, mujicule!

  • Da ba Strula ai intles nimic. Am zis eu ca nu trebuia unirea? Eu am comentat felul in care a fost facuta si consecintele ei, Moldova devenind un fel de regiune la mana a doua buna doar pentru muls si aratata mereu cu degetu. Is nascut si crescut in Iasi deci nu stiu de dracu ai inteles tu din ce zic eu (probail e din flimu’ daca nu esti PSD sigur esti rus). Mai treci pe la BCU si pune mana pe ziarele din vremea „micii uniri” si verzi ce se mai vorbea poate asa pricepi ce am scris eu. „Mai vorbim după, mujicule!”

Adauga un comentariu