Eveniment-Social

Premieră academică, la Iași! Un eveniment istoric internațional va fi găzduit de Universitatea Tehnică

Publicat: 20 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premieră academică la Iași Un eveniment istoric internațional va fi găzduit de Universitatea Tehnică
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași este gazda unuia dintre cele mai importante evenimente internaționale organizate în istoria sa recentă

La Iași, va avea loc un eveniment istoric internațional, găzduit de Universitatea Tehnică! Eveniment istoric internațional, la Universitatea Tehnică din Iași! Aceasta va fi gazda unuia dintre cele mai importante momente organizate în istoria sa recentă: zeci de membri de la cele nouă instituții de învățământ superior alături de care TUIASI formează Alianța europeană INGENIUM vor fi prezenți la Iași, în intervalul 20-24 mai 2024, la momentul „10 Days of INGENIUM”

Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iași va fi gazda unuia dintre cele mai importante evenimente internaționale organizate în istoria sa recentă: zeci de membri de la cele nouă instituții de învățământ superior alături de care TUIASI formează Alianța europeană INGENIUM vor fi prezenți la Iași, în intervalul 20-24 mai 2024, la evenimentul „10 Days of INGENIUM”. Într-o suită de manifestări găzduite și organizate de Politehnica ieșeană, studenții, profesorii, cercetătorii și personalul administrativ din cele zece universități partenere se vor întâlni față în față pentru a lucra împreună, a face schimb de idei și bune practici.

După 24 mai 2024, delegațiile se vor muta în Franța, la Universitatea din Rouen, Normandia

Alianța de universități europene INGENIUM se întâlnește de două ori pe an în formatul „10 Days of INGENIUM”, iar evenimentul care va debuta la Iași, pe 20 mai, este al treilea organizat de la fondare. După 24 mai, delegațiile se vor muta în Franța, la Universitatea din Rouen, Normandia, pentru celelalte manifestări programate în cadrul „10 Days of INGENIUM” în perioada 27-31 mai.

„La un an și câteva luni de la lansarea proiectului, suntem într-o etapă în care am depășit faza de «prindere de contur» a viziunii unei universități europene. Acum, adăugăm consistența acestei viziuni prin armonizarea legislațiilor și procedurilor din fiecare țară participantă, armonizarea programelor de studiu și crearea unor programe comune, finalizate prin diplome multiple sau tip joint-degree. Prima întâlnire INGENIUM la TUIAȘI va fi, cu siguranță, un eveniment memorabil pentru toți participanții, căci intenționam să oferim acestora posibilitatea unei imagini integrate, complete, a tot ceea ce înseamnă viața de student la Politehnica ieșeană. Toți cei implicați în acest proiect considerăm INGENIUM ca fiind casa noastră, însă rolul nostru este să transformăm această casă într-un cămin pentru toate cele zece comunități universitare”, a reliefat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Începând cu ziua de luni, va debuta și programul la care comunitatea academică a TUIASI lucrează de mai multe luni

Evenimentul de deschidere va avea loc luni, 20 mai, începând cu ora 9.00, în Aula Magna „Carmen Silva” a TUIASI. Cu acest prilej, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, îi va decerna rectorului TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, titlul și diploma de Cetățean de Onoare al Iașului.

Începând cu ziua de luni va debuta și programul la care comunitatea academică a TUIASI lucrează de mai multe luni: peste 100 de reprezentanți ai universităților partenere vor ajunge în Iași. Studenții vor avea o suită aparte de evenimente în cadrul Școlii de vară INGENIUM (Junior Summer School), în timp ce cadrele didactice vor participa la Staff Academy și diferite întâlniri de lucru pe proiectele comune din alianță. Principalele teme ale acestei ediții de vară sunt centrate pe „Design thinking”, creativitate și abilități antreprenoriale în strategiile inovatoare de introducere pe piață; responsabilitate socială, dezvoltare durabilă și jocuri olimpice colective; învățare centrată pe student și metodologii de învățare mixtă.

„Școala de Vară INGENIUM pentru studenți va avea denumirea «Print your Mind in 3D – Empower Your Creativity» și se va concentra pe dezvoltarea creativității prin explorare de tip «design thinking», construirea abilităților antreprenoriale și strategii de marketing eficient. Scopul acestei experiențe este de a oferi studenților și mentorilor, pe o perioadă de 5 zile, o abordare interdisciplinară a tuturor inițiativelor care vizează dezvoltarea unei vieți studențești prin produse utile campusurilor, lucrând la elaborarea acestora prin proiecte inovative, rezistente și durabile pentru campusurile INGENIUM”, a explicat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale la TUIASI.

Pe acest plan, la Iași, un eveniment istoric internațional va fi găzduit de Universitatea Tehnică.

Adauga un comentariu