Local

Premieră în Moldova. Un pacient a primit o nouă șansă la viață cu ajutorul operației de implantare a unui Defibrilator Cardiac Subcutanat, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași

Publicat: 06 oct. 2022
Premieră în Moldova. Un pacient a primit o nouă șansă la viață cu ajutorul operației de implantare a unui Defibrilator Cardiac Subcutanat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași
Un pacient a primit o nouă șansă la viață cu ajutorul operației de implantare a unui Defibrilator Cardiac Subcutanat, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași

Un pacient a primit o nouă șansă la viață astăzi. La Institutul De Boli Cardiovasculare din Iași, Conf. dr. Cristian Stătescu și dr. Dora Astratinei au efectuat o operație de implantare a unui Defibrilator Cardiac Subcutanat.

„Astăzi la Institutul De Boli Cardiovasculare din Iasi s-a efectuat în premieră în Moldova și a patra procedură la nivel național într-un spital de stat, o operație de implantare a unui Defibrilator Cardiac Subcutanat. Alături de echipa de electrofiziologie a IBCV Iași s-a aflat Dr. Zoltán Som, specialist la GOKVI Hospital Budapest,, a transmis Conf. Dr. Cristian STĂTESCU.

Aparatul are rolul de a salva pacienților

Medicul Cristian Stătescu a transmis că acest Defibrilatorul Cardiac Subcutanat are rolul de a salva viața unui pacient în vârstă de 51 ani din județul Vaslui care era diagnosticat cu fibrilație ventriculară și cu displazie aritmogenă de ventricul drept.

„Aparatul are rolul de a salva viața unui pacient în vârstă de 51 ani din județul Vaslui, diagnosticat în urma unui Stop Cardiorespirator prin Fibrilație ventriculară pe terenul de fotbal, cu displazie aritmogenă de ventricul drept, o afecțiune destul de rar întâlnită, dar care pune în pericol viața acestuia. Mulțumesc întregii echipe!”, a transmis Conf. Dr. Cristian STĂTESCU.

Ce este Defibrilatorul Cardiac Subcutan

Defibrilatorul Cardiac Subcutan este un dispozitiv extrem de sofisticat care detectează apariția unei aritmii ventriculare amenințătoare de viată cum este fibrilația ventriculară și în acel moment aplică un șoc electric pacientului, salvându-i viața.
Adauga un comentariu