Actualitate

Premieră în politică: PSL, primul partid cu organizație de tineret deschisă doar celor sub 25 de ani

Publicat: 31 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premieră în politică PSL primul partid cu organizație de tineret deschisă doar celor sub 25 de ani

Liderul Platformei Social Liberale, Ilan Laufer a transmis că este o premieră în politică faptul că acest partid este primul cu organizație de tineret deschisă doar celor sub 25 de ani.

„Valorile se cresc în timp și din timp. În spirit meritocratic, politica de resurse umane a Platformei Social Liberale oferă tinerilor mediul și oportunitățile necesare unei ascensiuni conform abilităților si potențialului lor. Spre deosebire de alte partide, unde limita de vârstă pentru tineret este de 35 de ani, organizația de tineret a PSL este deschisă doar celor de sub 25 de ani, aceasta putând fi prelungită până la 27 de ani în cazul coordonatorilor. PSL devine astfel primul partid în care toți membrii organizației de la tineret sunt născuți după căderea comunismului.

Doi astfel de tineri sunt Andrada Bochiș, 24 de ani, și Augustin Maftei, 22 de ani, co-președinții Tineretului Social Liberal, care, în pofida vârstei, au demonstrat înțelepciune, potențial și responsabilitatea necesară asumării calității de lider.

Andrada început activitatea practică în relații internaționale și studii europene în timp ce era la Universitatea București și la SNSPA, unde urmează, în prezent, un masterat. Are experiență în diplomație la Ministerul Afacerilor Externe în cadrul Președinției României la UE, prin intermediul unui program de stagiu foarte selectiv.

A lucrat ca voluntar în Programul Național de Dezvoltare Rurală, în județul Timiș, la proiecte pentru modernizarea căminelor culturale, patrimoniului cultural și pentru modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere.

A participat la programul simPRO de la Palatul Parlamentului, dorind să simuleze activitatea parlamentară înainte să fie aleasă oficial, pentru a-și antrena abilitățile din această zonă.

Augustin combină spiritul și inițiativa antreprenorială de dreapta cu implicarea socială și grija pentru comunitate și echipă de stânga. Are licență în economie de la Universitatea Iași, unde urmează și un masterat în drept.

A castigat locul 1 in concursul national „Micul Antreprenor” in 2014. Are deja experienta politica si de leadership. A fondat Liga Elevilor Social Democrați în Vaslui și a fost vicepreședinte TSD în Huși.

În prezent oferă consultanță, în cadrul unei firme din Iași, pe teme de management, proiecte europene și înființare de societăți pentru antreprenorii români.

Andrada si Augustin se pot mândri deja cu realizări deosebite pentru vârsta lor, dar echipa social liberală pune valoare mai ales pe potențialul și dorința lor de a evolua și contribui în viitor. Ei au fost atrași către PSL tocmai de politica meritocratică de creștere și dezvoltare a tinerilor și îi invită în echipă pe toți tinerii care doresc să participe la dezvoltarea României.”, a transmis Ilan Laufer, lider PSL.

Adauga un comentariu