Actualitate

Premieră în România. Un bebeluş cu două capete s-a născut la un spital din Bucureşti. La scurt timp a murit – VIDEO

Publicat: 20 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premieră în România. Un bebeluş cu două capete s-a născut la un spital din Bucureşti. La scurt timp a murit - VIDEO
Un bebeluș a murit după ce s-a născut cu două capete

Un bebeluș cu două capete a fost născut astăzi, la Spitalul Elias din București. Nou-născutul a murit la doar câteva ore după ce a venit pe lume.

Cazul a fost urmărit de mai mulți profesori medici din Capitală.

Copil cu două capete, adus pe lume la Spitalul Elias din Bucureşti

Miercuri, 20 ianuarie 2021, medicii bucureşteni au adus pe lume un copil mai puţin obişnuit, având două capete. Părinţii au fost puşi în tema cu malformaţia fătului ce urma să le devină fiu. Mama a luat decizia de a nu face avort şi a păstra copilul, fără a ţine cont de ecografiile şi sfaturile medicilor care au ţinut-o în evidenţă.

Din fericire, copilul a murit la scurt timp după naştere.

La Spitalul Elias din Bucureşti se face o anchetă internă pentru a vedea exact cum au ajuns imaginile în presă. Tatăl a cerut ca unitatea medicală să nu mai furnizeze informaţii despre starea de sănătate a soţiei lui sau despre cazul lor. Mama, în vârstă de 30 de ani, este într-o stare bună, în momentul de fată

În ultimul deceniu, au mai fost doar două astfel de cazuri în lume: unul în Brazilia şi unul în India.

O femeie care era gravidă a rămas din nou însărcinată

Un caz considerat unic și incredibil s-a produs în Statele Unite ale Americii. O tânără a rămas însărcinată cu un al treilea copil, după ce era deja gravidă cu gemeni. Acest caz este extrem de în sistemul medical și poartă denumirea de „superfetație”. Specialiștii în obstretică și ginecologie afirmă că are ca rezultat o nouă sarcină în timpul unei sarcini inițiale. Care sunt cauzele și cum este posibil să se producă un astfel de fenomen medical se întreabă toți cetățenii care au auzit de acest caz.

Tânără mamă a transmis pe o rețea de socializare că așteaptă să vină pe lume un al treilea copil, deși încă este însărcinată cu doi:

„Primii doi bebeluși sunt cu 10 și 11 zile mai vârstă decât al treilea copil, așa că am știut imediat că este o a doua sarcină”, a spus aceasta pe TikTok.

Mămica se pregătește să aducă pe lume cei trei copii în aprilie sau luna mai a anului 2021.

„Bebelușii noștri au termene diferite. Din fericite, sunt suficient de apropiați încât să se nască în aceeași zi, așa că toți vor fi considerați tripleți”, adaugă femeia.

O mamă surogat a fost însărcinată cu un copil din FIV și propriul copil, în același timp

În anul 2017 a mai avut loc un caz oarecum asemănător, potrivit datelor furnizate de către livescience.com, când o tânără din California a rămas însărcinată în timp ce era deja gravidă. În vârstă de doar 31 de ani pe atunci, Jessica Allen, și-a dat acordul să devină mamă surogat pentru un cuplu de chinezi pe care l-a întâlnit printr-o agenție de mame surogat din sudul Californiei.

„După feritilizarea în vitro (FIV), medicii au implantat embrionul obținut de la cuplul chinez în uterul lui Allen. Allen a rămas la scurt timp însărcinată, dar la șase săptămâni mai târziu mi s-a spus că port în pântec gemeni”. Allen a fost surprinsă să afle că purta doi copii, crezând că embrionul cuplului chinez s-a împărțit în două, formând gemenii identici.

Adauga un comentariu