Eveniment-Social

Premieră la Casa Pătrată. Circ groaznic în plenul CJ. Campania electorală i-a înnebunit pe aleșii județului

Publicat: 24 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premieră la Casa Pătrată. Circ groaznic în plenul CJ. Campania electorală i-a înnebunit pe aleșii județului

Ultima ședință a Consiliului Județean Iași a dus la o serie de scene de-a dreptul uluitoare. Între consilierii județeni ai opoziției și cei ai majorității a ajuns să se desfășoare un adevărat război de uzură. Pentru că este campanie electorală, consilierii nu mai țin cont de nimic. Timp de două zile, aleșii Iașului au făcut un adevărat circ pe proiectele județului

Consiliul Județean Iași a devenit un adevărat teatru ieftin. Aleșii județului Iași au reușit ca în ultimele două zile să facă un circ fără precedent, totul fiind legat doar de campania electorală. Dacă pe 22 octombrie, cei de la PSD au părăsit sala de ședințe, nemulțumiți că PNL vrea președinția comisiilor de specialitate, ziua de ieri a depășit toate așteptările. La prima oră a dimineții au fost convocate comisiile de specialitate. Acest lucru s-a făcut însă separat, pe fiecare comisie în parte. Cu toate acestea, liberalii au contestat decizia. Aceștia au arătat că din moment ce comisiile s-au ținut pe 22 octombrie, iar PSD a părăsit sala, atunci acestea nu mai puteau fi convocate pe 23. Practic, PNL a arătat că ședința de plen nu avea de ce să se mai țină pe 23, ci trebuia amânată pentru o altă zi.
Cu toate acestea, ședința s-a ținut, iar PSD a plusat. Nici mai mult nici mai puțin, aleșii PSD au reușit să-i schimbe din funcții pe liberalii și pe cei de la PMP care erau președinți de comisii. Practic, social-democrații s-au răzbunat pe liberalii care au cerut președinția comisiilor reunite cu o zi înainte. Au fost schimbați Liviu Bulgaru (Comisia de Agricultură), Vasile Cotiugă (Comisia de Sport), Constantin Șerban (Comisia de Administrație) și Marian Uscatu (Comisia de Agricultură).

Scandal uluitor pe proiecte

Fie că a fost vorba despre dezvoltarea aeroportului, de alocarea de fonduri pentru unele instituții subordonate și nu numai, circul a fost la el acasă. Între Maricel Popa, președintele CJ, și liberali s-au iscat adevărate meciuri, cu vorbe grele și nu numai. „PSD Iași își exprimă mâhnirea pentru faptul că liberalii, după ce au încercat ilegal, în cadrul ședintei Comisiilor reunite dinaintea plenului, să schimbe președintele de ședință, acum aruncă în spațiul public o serie de fumigene politice. Sub umbrela testării majorității din CJ, liberalii au propus înlocuirea președintelui Comisiilor reunite și numirea unui nou președinte. Joaca acestora, de-a administrația și politica, a fost pe deplin meritat taxată de consilierii PSD. Astfel, președinții liberali ai comisiilor de specialitate au fost înlocuiți”, au susținut cei de la PSD. Aceștia au acuzat și faptul că proiectele au fost blocate de liberali.
„Liberalii ieșeni nu se dezic de calitatea de agitatori politici, postură cu care ne-au obișnuit în acest mandat, anunțând cu o zi înainte de ședință o așa-zisă apocalipsă: întârzierea proiectelor de pe ordinea de zi, lipsa avizelor din comisiile de specialitate și că ședinta plenului nu va avea loc. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat. PSD Iași a salvat ședința de plen și a adoptat o serie de proiecte urgente pentru comunitate care vizau modernizarea drumurilor județene, Aeroportul Iași sau Filarmonica „Moldova”. Din păcate, proiectul de organizare a Galei Laureaților Sportului Ieșean a fost scos de pe ordinea de zi, deoarece președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, liberalul Vasile Cotiugă, a refuzat convocarea membrilor Comisiei pentru avizare”, au mai spus cei de la PSD.

PNL acuză imixtiunea UNPR în puci

Liberalii i-au arătat cu degetul și pe cei de la ALDE și UNPR, care s-au aliat cu PSD. „În cadrul ședinței de plen, PSD și-a demonstrat încă o dată natura antidemocratică prin abuzurile pe care le face cu sprijinul ALDE și UNPR la vârful județului. În total dispreț față de regulamentul intern și Codul Administrativ, PSD a organizat un puci încercând să schimbe președinții comisiilor de specialitate care sunt din partea PNL. Asta fără a ține cont de configurația politică a Consiliului Județean. Grupul PNL va ataca această decizie în contencios administrativ. Prin modul în care a gestionat ședința și a girat aceste abuzuri, Maricel Popa este principalul responsabil de această mascaradă din Consiliul Județean”, au arătat cei de la PNL.

Adauga un comentariu