Actualitate

Premieră neagră în pandemia de coronavirus: A murit din cauza noului coronavirus la o vârstă incredibil de mică!

Publicat: 29 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premieră neagră în pandemia de coronavirus A murit din cauza noului coronavirus la o vârstă incredibil de mică

COVID – 19 nu ține cont de rasă, vârstă sau statut social. A murit primul bebeluș infectat cu noul coronavirus.

Un copil, cu vârstă sub un an, a murit în SUA din cauza COVID – 19, a anunțat guvernatorul statului Illinois. Bebelușul este una dintre cele mai tinere victime ale pandemiei.

”Astăzi am informații teribil de triste de anunțat. Printre decesele din ultimele 24 de ore se numără un copil foarte mic”, a declarat guvernatorul J. B. Pritzker, în cadrul unei conferințe de presă. ”Știu cât de dificil este să acceptăm acest lucru, mai ales în cazul unui copil foarte mic”, a adăugat el, fără a specifica dacă copilul suferea de alte boli, informează Le Figaro.

Până acum se știa că micuții manifestă simptome uşoare de coronavirus, lucru care i-a făcut pe mulți să creadă că nu se poate ajunge la deces în cazul copiilor. Din păcate, iată că avem primul caz.

Oficialii din domeniul sănătății au demarat o anchetă privind moartea copilului. „Nu a existat niciodată un deces asociat cu COVID-19 la un sugar”, a spus dr. Ngozi Ezike.

Statele Unite au înregistrat un număr foarte mare de persoane contaminate cu noul coronavirus. Vorbim despre circa 120.000 de oameni infectați și 2.000 morți.

Numărul morţilor (2.010) s-a dublat de miercuri, când a depăşit pragul de 1.000. Aceste cifre privind mortalitatea legată de coronavirus rămân inferioare celor din Italia (peste 10.000 de decese) şi din Spania (aproape 6.000) care sunt ţările care progresează cel mai mult în acest moment.

Adauga un comentariu