International

Premierul Armeniei a anunţat că este infectat cu coronavirus

Publicat: 01 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Armeniei a anunţat că este infectat cu coronavirus

Premierul armean Nikol Paşinian a anunţat luni că el şi membri ai familiei sale au coronavirus. El se află în fruntea fostei republici sovietice de doi ani, când o serie de proteste de amploare împotriva precedentului guvern l-au adus la putere.

Premierul armean susţine că este în prezent asimptomatic şi că se va autoizola într-un efort de a preveni răspândirea bolii potenţial letale.

„Voi lucra de acasă, din reşedinţa prim-ministrului”, a anunţat Paşinian într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook, potrivit Agerpres.

Nikol Paşinian şi soţia sa Anna Hakobian, o jurnalistă, au patru copii.

Armenia, o ţară relativ mică cu circa 3 milioane de locuitori care se învecinează cu Turcia şi Iranul, a raportat până în prezent peste 9.400 de cazuri confirmate de noul coronavirus, între care 139 de decese.

Paşinian, care a împlinit luni 45 de ani, a declarat că este posibil să fi contactat virusul în timpul unei întâlniri, de la un chelner care i-a adus un pahar cu apă fără a purta mănuşi. Chelnerul în cauză a fost şi el testat pozitiv pentru noul coronavirus, a spus Paşinian.

Rusia, care menţine legături strânse cu Armenia, l-a felicitat pe Nikol Paşinian de ziua sa de naştere, relatează presa de stat. Preşedintele rus Vladimir Putin şi prim-ministrul Mihail Mişustin i-au urat premierului armean prosperitate şi sănătate.

Adauga un comentariu