Actualitate

Premierul Ciucă a transmis un mesaj de Ziua Veteranilor de Război: „Conflictul din Ucraina, ilegitim şi neprovocat, trezeşte în noi oroarea şi suferinţa bunicilor noştri”

Publicat: 29 apr. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Premierul Ciucă a transmis un mesaj de Ziua Veteranilor de Război Conflictul din Ucraina ilegitim şi neprovocat trezeşte în noi oroarea şi suferinţa bunicilor noştri
Premierul Nicolae Ciucă a adus omagii veteranilor români care au luptat pentru binele României

Mesaj de Ziua Veteranilor de Război transmis de Nicolae Ciucă. Premierul a dedicat, vineri, 29 aprilie, un mesaj veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial, mulţumindu-le pentru tot ceea ce au făcut pentru patrie şi pentru poporul român.

Totodată, premierul Ciucă a făcut referire şi la conflictul din Ucraina, subliniind că nimeni nu şi-a închipuit că, la şapte decenii de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, „pacea Europei va atârna iarăşi de un fir de aţă”.

mesaj de Ziua Veteranilor de Război
Conform spuselor prim-ministrului, solidaritatea necondiţionată a partenerilor europeni şi NATO, precum şi deschiderea cu care românii i-au primit în casele lor pe cei plecaţi din calea războiului

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de Ziua Veteranilor de Război

Odată cu mesajul de Ziua Veteranilor de Război, Nicolae Ciucă a menționat conflictul din Ucraina, „ilegitim şi neprovocat”, în care case, blocuri, străzi, parcuri, amintiri, familii, vieţi au fost distruse de „gloanţele şi bombele ruseşti” și a spus că „această ultimă formă a lipsei de umanitate nu poate rămâne nepedepsită”.

„Această ultimă formă a lipsei de umanitate nu poate rămâne nepedepsită. Este datoria morală pe care o avem astăzi nu doar faţă de poporul ucrainean, ci şi faţă de generaţiile viitoare”, a precizat Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a adus omagii veteranilor români care au luptat pentru binele ţării şi speră totodată, ca gestul lor să fie luat drept exemplu de generaţiile viitoare.

„Cinstim memoria celor care au pus ţara mai presus de propria viaţă şi aducem un omagiu etern în această zi din Săptămâna Luminată celor care au scris cu sânge istoria recentă a României. Generaţia noastră are privilegiul de a învăţa aceste lecţii de viaţă direct de la veteranii de război, iar noi, la rândul nostru, vom transmite copiilor şi nepoţilor noştri că libertatea lor de a trăi, de a visa şi de a iubi poartă preţul plătit de înaintaşii noştri, cu libertatea, iubirea, visele şi viaţa lor”, a afirmat prim-ministrul.

mesaj de Ziua Veteranilor de Război, premierul Nicolae Ciuca
Totodată, premierul Ciucă a făcut referire şi la conflictul din Ucraina, subliniind că nimeni nu şi-a închipuit că, la şapte decenii de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, „pacea Europei va atârna iarăşi de un fir de aţă”

Nicolae Ciucă: „Viitorul lor depinde de alegerile noastre de astăzi”

Conform spuselor prim-ministrului, solidaritatea necondiţionată a partenerilor europeni şi NATO, precum şi deschiderea cu care românii i-au primit în casele lor pe cei plecaţi din calea războiului au demonstrat din nou că „pacea şi umanitatea vor răzbi de fiecare dată în faţa întunericului”.

„Dragi camarazi, predaţi aceste file de istorie copiilor voştri şi copiilor copiilor voştri. Viitorul lor depinde de alegerile noastre de astăzi. Distinşi veterani de război, invalizi şi văduve de război, vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut pentru Patrie şi pentru poporul român! De Ziua Dumneavoastră, personal şi în numele Guvernului României, vă salut camaradereşte şi vă urez sănătate şi viaţă lungă! La mulţi ani! Am onoarea să vă salut!”, a transmis premierul.

mesaj de Ziua Veteranilor de Război, militari romani, drapelul Romaniei
Odată cu mesajul de Ziua Veteranilor de Război, Nicolae Ciucă a menționat conflictul din Ucraina, „ilegitim şi neprovocat”, în care case, blocuri, străzi, parcuri, amintiri, familii, vieţi au fost distruse de „gloanţele şi bombele ruseşti”

Sprijin european pentru Republica Moldova

Într-o altă ordine de idei, precizăm că potrivit unui comunicat de presă, prim-ministrul României a făcut o evaluare pragmatică asupra situației de securitate, accentuând importanța sprijinirii Ucrainei din punct de vedere politic, economic și militar. Totodată, a subliniat contribuția consistentă realizată de România în susținerea cetățenilor ucraineni, prin sprijinul operativ acordat refugiaților care sosesc din zona de conflict, dar și prin asistența umanitară și de urgență oferită.

Mai mult de atât, premierul Ciucă a scos în evidență măsurile de sprijin pe care Guvernul României le-a acordat, privind liberalizarea temporară a transportului rutier de marfă efectuat de operatorii ucraineni și extinderea capacităților de preluare a mărfurilor din Ucraina prin portul Constanța.

De asemenea, amintim de mesajul de Ziua Veteranilor de Război transmis de prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Comentarii
  • ce trebe sa bagam la cap e sa nu ne lasam dusi in coflicte care nu ne privesc. sa ne vedem de lungu nasului si sa alegem conducatori intelepti. strabunelul meu a cazut in prizonierat la cotul donului. ce cauta acolo? el nimica. conducatorii de atunci l-au trimis. sa treaca prutul, da, asa trebuia. dar sa treaca nistrul de ce? bine era daca ne opream la nistru. gata, pana aici a fost tara mea, asa trebuia sa fi spus si facut.

  • cand incepe razboiul e ca intr-o bataie,daca poti fugi de acolo daca nu participi,e cu tara nu se poate asa sa o luam in spate si sa ne mutam langa Australia!

Adauga un comentariu