Actualitate

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, promite modernizarea României

Publicat: 25 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul desemnat Nicolae Ciucă promite modernizarea României

Astăzi, 25 noiembrie 2021, Camera Deputaților și Senatul s-a reunit în plen în Parlament, pentru a da votul de învestire Executivului. Conform programului ședinței, Nicolae Ciucă a prezentat programul de guverare și lista de miniștrii ai coaliției PNL-PSD-UDMR. În cadrul ședinței, premierul desemnat a declarat faptul că acesta dorește creșterea demografică în România.

La ședință au participat 298 de parlamentari dintr-un total de 466. Pentru a trece Cabinetul, este nevoie de 234 de voturi.

Programul de guvernare promite modernizarea României

În cadrul ședinței plenului reunit, premierul desemnat Nicolae Ciucă a prezentat programul de guvernare și lista de miniștrii. Acesta a declarat că unul dintre obiectivele Cabinetului vizează creșterea demografică în România, refacerea drumurilor, alocarea PIB-ului investițiilor.

„Ne aflăm într-un moment în care putem să garantăm stabilitate. Eu și toți miniștri din acest guvern ne angajăm să facem tot ce ține de noi. Pentru ca am văzut că au existat persoane surprinse de actuala coaliție de guvernare. Au fost mai preocupate să caute motivele care ne despart, decât cele care ne unesc. Noi am trecut peste diferențe și am ales să ținem cont de ce ne unește, interesul românilor. În vreme ce zi de zi asistăm la discursuri acide, noi am ales să venim în fața dumneavoastră cu un program stabil. (…) Scopul nostru comun constă în modernizarea României, de aceea vom aloca 7% din PIB investițiilor. Unul din programele cheie e Anghel Saligny.

Nu putem avea o țară modernă fără drumuri, rețele de apă și gaze. Al doilea e programul de conectare a zonelor istorice. (…) PNRR reprezintă axul principal în îndeplinirea obiectivelor noastre. Procesul de modernizare a României necesită măsuri concrete și urgente pentru digitalizarea serviciilor publice. Cetățeanul este și va fi în mijlocul actului de guvernare. Nu ne putem permite luxul animozităților politice care pot genera noi crize, mai ales atunci când o criză vine cu costul vieții cetățenilor României.

Vom căuta în continuare cele mai bune soluții pentru criza generată de prețurile la energie. A fost o colaborare Parlament – Guvern care a pus pe primul loc interesul românilor. Știu că pentru mulți români există temerea cum vor trece iarna. Primele măsuri le-am luat deja prin compensarea facturilor. Un stat puternic este un stat care sprijină mediul de afaceri”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă propune schimbarea legii privind serviciul militar

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, are în plan schimbarea legii privind serviciul militar, Armata având voie să recruteze tineri. Înrolarea tinerilor va fi făcută în mod voluntar fiind necesară intenția acestora. .

”Dezvoltarea rezervei operaţionale a Armatei Române, cu accent pe rezervă voluntară şi serviciul militar în termen voluntar, precum şi a unui sistem naţional de pregătire şi instruire, elaborarea unei noi strategii, care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi de cantitate, calitate şi viteză, o condiţie esenţială pentru realizarea acestui obiectiv reprezentând-o revizuirea cadrului legislativ”, se arată în programul de guvernare.

Marcel Ciolacu, declarații în Parlament

Deasemenea, în cadrul plenului reunit și Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat și Camerei Deputaților, a făcut declarații astăzi, 25 noiembrie 2021. Acesta a făcut mai multe declarații privind învestirea guvernului Ciucă, printre care, câteva acide la adresa liberalilor. Cu toate astea, acesta a declarat faptul că aceatsa va fi alianță de durată.

„Doi ani de instabilitate, doi ani de criză economică şi sanitară, doi ani în care milioane de români au fost abandonaţi de stat. Suntem într-un punct critic în care e nevoie de o decizie fundamentală. PSD este cel mai stabil partid politic, de aceea, PSD trebuie să facă cerere în acest moment. Alegerea era următoarea. Vom continua să criticăm o guvernare eficienta sau ne vom folosi priceperea pentru a opri prăbuşirea şi a stabiliza ţară. Nu este timp de experienţe, trebuie să aplicăm măsurile PSD încă din prima zi. PSD ştie să guverneze. Am demonstrat-o întotdeauna.

Le mulţumesc tuturor miniştrilor PSD că au acceptat această provocare grea. Îl rog să fie alături de români în fiecare decizie luată. România are nevoie de un nou drum, în care statul are grijă de cetăţenii săi mai ales de cei vulnerabili. Un drum care să aducă un beneficiu tuturor. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România în ultimii doi ani”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Adauga un comentariu