Actualitate

Premierul Florin Cîțu a convocat ședință de urgență la Guvern și a trimis Corpul de Control la Institutul „Matei Balş“

Publicat: 29 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîțu a convocat ședință de urgență la Guvern și a trimis Corpul de Control la Institutul Matei Balş
Florin Cîțu, premierul României

Premierul Florin Cîțu a convocat o ședință de guvern la ora 13.30, iar de la ora 14.00 va face declarații de presă, anunță Guvernul.

Premierul Florin Cîţu a trimis Corpul de Control la Institutul de boli infecţioase „Matei Balş”, în urma incendiului în care au murit patru oameni vineri dimineaţa.

„În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid. În același timp au fost identificate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți.

M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure. Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă. Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile”, a transmis Florin Cîţu pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis va merge, vineri, la Institutul „Matei Balş“ din Bucureşti, după incendiul care a afectat un pavilion al unităţii. Preşedintele Iohannis va ajunge acolo la ora 13.00.

Dosar penal in rem pentru ucidere din culpă

Procurorii Parchetului de pe lângăTribunalul Bucureşti au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş” din Capitală, soldat cu moartea a patru pacienţi. Atât procurorii, cât şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţa Capitalei se află la faţa locului.

De asemenea, la Institutul ”Matei Balş” se află şi specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a determina cauza izbucnirii incendiului.

Incendiu la Institutul „Matei Balş”

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el.

Comandantul Orlando Șchiopu, cel care a coordonat intervenția de la Institutul Matei Balș din Capitală, a anunțat că 102 persoane au fost evacuate în urma incendiului care a afectat instituția vineri dimineața.

Rudele pacienților internați la Institutul Matei Balș, unde un pavilion a luat foc în această dimineață, s-au adunat în fața spitalului pentru a afla informații despre cei dragi. 4 oameni au murit și peste 100 de pacienți au fost transferați fie în alte spitale, fie în alte pavilioane ale institutului.

Lucian Bode, despre incendiul de la Matei Balș: „Avem patru victime“

Lucian Bode a declarat faptul că în incendiul devastator de la Institutul Matei Balș şi-au pierdut viaţa 4 persoane. Alte 102 persoane sunt în aceste momente transferate în diverse spitale din București.

„Nu e o dimineață deloc bună. Avem patru victime. Transmit condoleanțe familiilor victimelor. Au fost patru saloane afectate la parterul pavilionul. Practic toată clădirea e afectată de fum, dar incendiul a afectat patru saloane. (…) În acest oment se investighează. Primul apel a fost transmis prin 112 la 5.05. La 5.13 au ajuns primele echipaje și s-a activat planul roșu. (…) Sunt în dialog permanent cu premierul încă de la 5.43, când m-a sunat dl. Arafat. În acest moment, cel mai important lucru e să salvăm toți pacienții Noi vom comunica imediat un număr de telefon unde pot suna aparținătorii, imediat ce vom avea lista celor 102 persoane”, a declarat la Aleph News Lucian Bode.

Ministrul a lăudat intervenţia promptă a autorităţilor şi a spus că este o adevărată tragedia ce s-a produs la Institutul Matei Balș.

Adauga un comentariu