Actualitate

Premierul Florin Cîțu afirmă ca valul patru este a celor nevaccinați: „Este doar responsabilitatea noastră că nu ne vaccinăm”

Publicat: 28 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîțu afirmă ca valul patru este a celor nevaccinați Este doar responsabilitatea noastră că nu ne vaccinăm

În conferința de presă susținută marți, 28 septembrie 2021, prim-ministrul României Florin Cîțu a făcut multiple afirmații despre cauzele valului patru. Printre acestea, faptul că valul patru este a celor nevaccinați.

În vară, tot acesta a declarat că ținta principală de a elimina pandemia a fost atinsă chiar dacă țintele în ceea ce privește vaccinarea nu.

Prim-ministrul despre nevaccinații din valul patru

Întrebat la conferința de presă de azi, 28 septembrie 2021, despre declarațiile făcute în vară referitor la faptul că pandemia s-a terminat în contextul în care astăzi numărul de cazuri a depășit 11.000. La acestea, premierul a afirmat faptul că pandemia s-a terminat, însă doar pentru cei vaccinați.

„Valul patru este al celor care nu se vaccinează. 99,8% parcă sunt persoane nevaccinate dintre cele care sunt infectate”, a adăugat şeful Guvernului.

„Pentru cei vaccinaţi. Am spus de fiecare dată că dacă va mai exista un val patru, vă rog să luaţi declaraţia, este doar responsabilitatea noastră că nu ne vaccinăm. Valul patru este al celor care nu se vaccinează”.

Ce așteptări are Florin Cîțu

Întrebat în cadrul conferinței, ce planuri are în mod concret pentru pandemie, acesta a afirmat că așteaptă de la toți să fie vaccinați.

„Eu aştept de la toată lumea şi am văzut că avem un preşedinte de partid care spune că nu este vaccinat şi nu se va vaccina”, a afirmat acesta.

În data de 28 iunie, prim-ministrul Florin Cîțu a afirmat faptul că pandemia a fost eliminată, având în vedere că în București, la vremea respectivă nu era niciun infectat de Covid-19. Această afirmație a fost făcută în contextul în care țintele pentru vaccinare nu au fost atinse.

„Am atins cea mai mare ţintă. Ştiţi că ieri în Bucureşti nu a fost niciun caz în 24 de ore. Ţinta era să eliminăm pandemia şi ţintă a fost atinsă”.

Începe administrarea dozei a treia în România

Începând de azi, 28 septembrie 2021, în România se va putea administra doza a treia de vaccin împotriva noului coronavirus. Deși centrele de vaccinare s-au pregătit, doar 12.000 de cetățeni s-au arătat doritori pentru a fi vaccinați.

Dintre aceștia, majoritatea au ales Pfizer, cu un procent de pe 90%. Doza a treia se aplică la șase luni după doza a doua.
„11.970 de persoane eligibile pentru administrarea dozei 3 s-au programat deja în platforma RoVaccinare”, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.
Persoanele care au cel puțin șase luni de la administrarea dozei a doua, sunt eligibile pentru doza a treia. De asemenea, tot Ministrul Sănătăţii Andrei Baciu, a declarat că persoanele pot merge la oricare centru apropiat lor pentru a se vaccina cu ultima doză, primind adeverință de că s-au vaccinat cu aceasta.

Record negativ de infectări cu noul coronavirus pe teritoriul României

Amintim faptul că în conformitate cu datele oficiale publicate, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un nou record de infectări, peste 11.000 de cazuri noi infectate cu noul coronavirus.
Până astăzi, 28 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.210.810 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.129 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Adauga un comentariu