National

Premierul Florin Cîțu amenință persoanele care nu se vaccinează? Iată ce a declarat

Publicat: 13 mai 2021
Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, după ședința de guvern, că oră pentru nunți și botezuri a fost extinsă

Klaus Iohannis a schimbat din mers obiectivele Guvernului pentru campania de vaccinare. Președintele a decis ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate.

Florin Cîțu i-a amenințat pe cei care nu se vaccinează că riscăm să nu avem parte de relaxările promise.

”Dacă vedem că campania de vaccinare nu funcționează, putem avea și frâna de mână. Dacă vrem să menținem calendarul de revenire la normalitate, trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât ne revenim mai repede.”, a spus Florin Cîțu.

Măsurile de relaxare se aplică din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, începând din 15 mai, „vom avea o relaxare pas cu pas”, care va include renunţarea la mai multe restricţii.

„Am elaborat calendarul care cuprinde aceşti paşi până la 1 septembrie, urmând ca la sfârşitul verii să avem o evaluare pentru a stabili măsurile pentru toamnă. Aceste măsuri sunt condiţionate de evoluţia pandemiei şi de gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să ne vaccinăm. Atât de simplu este. Prima etapă va avea loc în 15 mai, următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 august”, a anunţat Iohannis.

Klaus Iohannis a dat şi câteva exemple de măsuri de relaxare care intră în vigoare la 15 mai:

– Se elimină purtatul măştii în exterior, cu câteva excepţii, cum ar fi pieţele târgurile sau staţiile de transport public.

– Eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi simultan se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor comerciali.

– Activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locurile de spectatori ocupate.

Adauga un comentariu