National

Premierul Florin Cîțu, despre demiterea prefecților și subprefecților USR-PLUS: „Mi s-ar parea normal ca daca nu mai esti la guvernare sa pleci”

Publicat: 08 sept. 2021
Florin Cîțu, îmbrăcat în costum, se uită suspicios într-o parte
Florin Cîțu anunţă că propunerea de premier din partea PNL este Nicolae Ciucă într-un Guvern minoritar! Ce variante sunt pe masa negocierilor

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că deși nu a luat încă decizia de demitere a prefecților și subprefecților USR PLUS, dacă aceștia rămân în funcție atunci s-ar intrepreta că el aduce la guvernare AUR și PSD.

Întrebat dacă îi va demite joi pe prefecții și subprefecții USR PLUS, Cîțu a răspuns:

„Cand iau o decizie va anunt. Mi s-ar parea normal ca daca nu mai esti la guvernare sa pleci. Teama mea este ca daca raman ar insemna sa aduc la guvernare AUR si PSD. Eu nu vreau sa am guvernare cu AUR si PSD , dar nu am luat o decizie”.

„Fără PSD nu poate trece moțiunea de cenzură, deja se vede o coaliție toxică USR AUR PSD in Parlament”, a adăugat premierul.

Florin Cîțu anunţă faptul că le-a mai dat o şansă celor de la USR-PLUS să îşi retragă semnăturile de pe moţiunea de cenzură!

Conflict pe toate părţile în politica românească. Există mai multe tabere în Parlamentul României. Vorbim despre tabăra PSD care ar face jocurile PNL, USR-PLUS și AUR, și două tabere în PNL, cea a susţinătorilor lui Florin Cîțu şi cea a susţinătorilor lui Ludovic Orban. Recent, premierul Florin Cîțu a anunţat că a vorbit cu cei de la USR-PLUS să-și retragă semnăturile de pe moțiune. De altfel, Ionel Dancă, susţinător al lui Ludovic Orban acuză un atac la democraţie spunând că premierul i-a ameninţat cu excluderea pe parlamentarii PNL care se vor prezenta la moţiunea de cenzură.

Pe de altă parte, moţiunea de cenzură a fost trimisă de Ludovic Orban la Guvernul României după ce în ședința BPR.

Florin Cîțu anunță ca a vorbit cu cei din USR-PLUS pentru a își retrage semnăturile de pe moțiunea de cenzură

Premierul Florin Cîțu a susţinut, într-o conferinţă de presă faptul că a vorbit cu cei din USR-PLUS cărora le-a dat şansa să-și retragă semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă cu sprijinul AUR:

Să te aliezi cu inamicul PNL, să vrei să dai jos propriul Guvern și apoi să zici că tu vrei să te întorci, așa nu merge. Se pot retrage semnăturile de pe moțiune ale celor de la USR-PLUS, iar ulterior putem discuta.

Am trimis demisiile celor de la USR la Cotroceni pentru a-i salva pe cei de la USR, ca să nu fie puși în situația ca miniștrii să depună moțiune împotriva propriului Guvern. Există o cale: pot să retragă moțiunea și atunci ne așezăm la masă să discutăm. Astăzi, în România, avem o coaliție toxică USR-PSD-AUR, care doresc să-și impună un nou premier. Înțeleg că domnul Ciolacu se erijează în soluția de premier a acestei alianțe toxice USR-PSD-AUR.”, a spus Florin Cîțu.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a declarat că va sesiza CCR cu privire la un conflict între Guvernul României și Parlamentul României. Acesta a declarat că procedura moțiunii de cenzură poate fi blocată.

Adauga un comentariu