Actualitate

Premierul Florin Cîțu, despre pregătirile pentru valul patru: „Aş vrea să văd dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu” – VIDEO

Publicat: 21 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîțu despre pregătirile pentru valul patru Aş vrea să văd dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu - VIDEO
În următoarea ședință a coaliției de guvernare, președintele PNL, Florin Cîțu, ar urma să propună ca proiectul pentru certificatul verde depus de el, dar și de mai mulți miniștri PNL și UDMR

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu, a transmis astăzi, 21 septembrie 2021, faptul că va cere o anchetă pentru a afla modalitate în care au fost făcute pregătirile pentru valul patru al pandemiei cu noul coronavirus.

„Se știa că vine valul 4. Eu am spus tot anul, după ce s-a terminat valul 3, că nu vreau să se reducă numărul de pături în secțiile ATI pentru COVID. Am spus foarte clar să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde și să se răspundă foarte rapid. Aș vrea să văd cum au fost pregătite de Ministerul Sănătății acest val 4 și să vedem dacă s-a ținut cont de ceea ce am spus eu și dacă nu s-a ținut cont, cine nu a ținut cont și va fi responsabil pentru asta”, a declarat prim-ministrul.

În ceea ce priveşte locurile la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă existente, ultima cifră pe care premierul a precizat că o are este de nu mai puţin de 1.024.

„Atunci când am preluat din nou MS, cred că erau vreo 600 de paturi. Domnul ministru a adăugat vreo 400 de paturi imediat și va adăuga până la 1600 de paturi cât mai curând posibil”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu, atac la USR cu privire la valul patru: „Sunt parteneri cu antivacciniștii de la AUR”

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu anunță că nu a numit persoane noi la conducerea ministerelor vacantate prin demisiile miniștrilor USRPLUS deoarece are în vedere că actuala coaliție va merge mai departe după o serie de noi negocieri.

Premierul a impus o singură condiție simplă: cei de la USR să renunțe la moțiunea depusă alături de AUR. Useriștii menţionează faptul ă nici nu se gândesc să guverneze într-un Cabinet condus de Florin Cîțu.

„PNRR va fi implementat așa cum a fost negociat cu Comisia Europeană. Nimeni nu va vota împotrivă, nu văd cum s-ar putea împotrivi cineva. Eu vreau să avem din nou o discuție în coaliție. Mă gândesc la noi propuneri, dar vreau să discutăm. USR trebuie să retragă moțiunea. Cei de la AUR au o activitate antivaccinistă, în plină pandemie. Eu vreau să le spun celor care tac că sunt vinovați de pandemie. Cei care îi susțin tacit sau implicit, tranzacționează voturile lor pe sănătatea românilor. De aceea nu am numit pe nimeni. Eu aștept ca cei de la USR să nu facă ce a făcut doar Dragnea în ultimii 30 de ani. Fiecare zi în care susțin AUR fac rău, nu mie, ci populației.”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu, despre PNRR

Marţi, 21 septembrie 2021, Cîțu vizitează amplasamentul obiectivului de investiţii „Construire Spital Orăşenesc Sinaia”. Acesta a anunțat că unitatea medicală va fi gata în 2022 și a dat asigurări că prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienta vor fi construite mai multe spitale în România.

Primii bani prin PNRR vor veni la sfârșitul lui noiembrie – începutul lui decembrie.

„Vestea bună pe care am primit-o astăzi de la constructori este că va fi gata anul viitor. (…) Bineînțeles, am spus că în această guvernare vom avea spitale prin PNRR. PNRR va fi semnat luni la București. Mai multe spitale vor fi construite în România, iar primii bani vor veni prin acest PNRR la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie. Ne ținem de cuvânt”, a spus premierul.

Adauga un comentariu