National

Premierul Florin Cîțu este optimist: „Avem toate condițiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie”

Publicat: 30 apr. 2021
Florin Cîțu vorbește
Prim-ministrul Florin Cîţu

„Avem toate condițiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie”, spune Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîţu a precizat că se accelerează campania, mai ales că în Piața Constituției s-a vaccinat un pacient pe minut.

„Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată țara. Cu mașina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxi-ul. La centrul din Piața Constituției s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania”, scrie pe Facebook Florin Cîțu.

El precizează că, în prezent, românii au mai multe variante, respectiv programare pe platformă, centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie și maratoane de vaccinare.

„Avem toate condițiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluție este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate”, a mai spus premierul Florin Cîţu.

Andrei Baciu: „De la 1 iunie putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor”

Duminică, 18 aprilie, medicul Andrei Baciu a fost invitat la Antena 3, unde a anunțat că România ar putea scăpa de restricţii începând cu 1 iunie.

Andrei Baciu este secretarul de stat căruia prim-ministrul Florin Cîțu i-a delegat atribuţiile interimare la Ministerul Sănătăţii. Acesta a confirmat, la Antena 3, faptul că relaxarea restricţiilor va fi posibilă în aproximativ două luni, mai exact pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului.

Întrebat despre situația României din prezent, medicul Andrei Baciu a precizat următoarele:

„Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea.

Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a anunţat Andrei Baciu, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

Andrei Baciu, despre eliminarea restricțiilor: „Vorbim de obiectivul domnului Cîţu”

Totodată, Andrei Baciu declara că relaxarea restricţiilor în termen de două luni, anunţată anterior de Florin Cîţu, este „obiectivul premierului”.

„Vorbim de obiectivul domnului Cîţu, 10,4 milioane de vaccinaţi în septembrie. Asta înseamnă că 70% din populaţia adultă este imunizată, transmisia virusului va fi mult diminuată iar fenomenul pandemic va fi încheiat”, a spus Andrei Baciu atunci când a fost întrebat despre relaxarea măsurilor anti-pandemie în decurs de două luni.

Adauga un comentariu