Actualitate

Premierul Florin Cîțu, primele declarații după revocarea lui Vlad Voiculescu – LIVE VIDEO/ TEXT

Publicat: 14 apr. 2021
Florin Cîțu la birou
Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîţu, a declarat astăzi, 27 aprilie 2021, faptul că statul român se află pe o pantă descrescătoare a valului trei al pandemiei de COVID-19, însă regulile trebuie respectate în continuare cu strictețe

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a făcut primele declarații după revocarea lui Vlad Voiculescu, la Palatul Victoria, astăzi, 14 aprilie 2021.

„Această luptă cu pandemia a împins la maxim tensiunile și este nevoie de o comunicare coerentă pentru a trece cu bine peste această pandemie. Întotdeauna am spus că este nevoie de încredere în institutile statului. În acest context şi pentru a mă asigura că încrederea rămâne, am decis să fac o modificare la vârful MS. Este o coaliţie de guvernare care s-a constitutit în jurul votului, în jurul unei idei şi nu în jurul unei persoane Vă doresc multă sănătate şi doresc să avem o campanie de succes de vaccinare. Vă invit să vă vaccinaţi”, a transmis prim-ministrul Florin Vasile Cîțu.

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcție! Andreea Moldovan demisă din Ministerul Sănătății

Premierul Florin Cîțu a transmis că l-a revocat din funcție pe Vlad Voiculescu. Oficialul a transmis că i-a înaintat președintelui României, Klaus Werner Iohannis, documentele de revocare din funcție. Interimatul va fi asigura de vicepremierul Dan Barna, însă potrivit unor informații de ultimă oră, acesta ar refuza să fie ministru interimar al Ministerului Sănătății.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. 

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a transmis premierul României, Florin Vasile Cîțu.

Revocarea a fost cerută de Florin Cîțu, după emiterea ordinului pentru schimbarea regulilor de carantinare

Reamintim faptul că ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, precum nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți, 13 aprilie 2021, în Monitorul Oficial al României.

Actul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.

Vicepremierul Dan Barna spunea, în schimb, că ordinul este firesc, tehnic și necesar.

Adauga un comentariu