Actualitate

Premierul Florin Cîțu vorbeşte despre pandemia de COVID-19! Acesta a anunţat că a demis prefecţii de la USR: Voi cere public demisia președintelui Camerei Deputaților – LIVE VIDEO

Publicat: 09 sept. 2021
Florin Cîțu îmbrăcat în costum. Vorbește la microfon
Prim-ministrul a precizat că certificatul digital Covid-19 ar urma să fie obligatoriu la toate activitățile

În aceste momente, premierul Florin Cîțu vorbeşte despre pandemia de COVID-19 dar şi despre ordinul de demitere a subprefecţilor şi prefecţilor de la USR. Acesta a menţionat faptul că funcţiile vor rămâne vacante iar atribuţiile vor fi preluate de alte persoane:

Vedem că numărul de persoane infectate crește de la o zi la alta. Menţinem starea de urgentă. La testele antigen prelungim valabilitatea. 24/48 de ore

Vom accelera campania de vaccinare, ne asigurăm că centrele au fluxul care este funcţional. Avem nevoie de toată lumea în această perioadă. Voi avea discuţii cu ministrul interimar al Sănătății şi Raed Arafat. Voi avea discuţii cu prefecţii despre începerea anului şcolar. Am semnat eliberarea prefecţilor şi subprefecţilor sunt 14 prefect şi 28 de subprefecţi. Vom evite ordine de preluare a atributilor. Nu vom numi în loc ci vom emite ordinul.

Este foarte greu cu campania de vaccinare când un partid s-a aliniat cu un partid antivaccinist. Trebuie să ne vaccinăm, staful va fi plătit. Vom folosi toate metodele agreate, cel cu loteria, sunt de acord cu ele.

Vor mai fi secretari de stat demiși. Vom corecta acest lucru. Nu mă aștept ca proiectele gestionate de secretarii de stat din USR-PLUS să fie amânate. Toate atribuțiile au fost deja prelate.

Nu există niciun blat cu PSD. Este o ipocrizie, văd că singurul președinte care a zis că e ok să semneze o moțiune de cenzură cu PSD este Dan Barna. Avem o decizie în PNL ce presupune o guvernare fără PSD. Eu aș spune așa, cred că dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi veni public și voi cere demisia președintelui Camerei Deputaților și a Senatului pentru ce au făcut. Așteptăm decizia, câteva zile, apoi moțiunea este votată si mergem mai departe. Dacă CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia președintelui Camerei Deputaților.

Nu voi participa la un abuz, nu particip la citirea moțiunii de cenzură.

Adauga un comentariu