Actualitate

Premierul Florin Vasile Cîţu: „Nu vom ajunge în lockdown. Numărul persoanelor vaccinate zilnic va creşte la 80.000”

Publicat: 20 mart. 2021
Florin Cîțu vorbește
Prim-ministrul Florin Cîţu dă asigurări că România nu va ajunge în lockdown, dar îi îndeamnă pe români să respecte măsurile de protecţie, pentru "a trece cu bine" peste această perioadă de pandemie

Prim-ministrul Florin Cîţu dă asigurări că România nu va ajunge în lockdown, dar îi îndeamnă pe români să respecte măsurile de protecţie, pentru „a trece cu bine” peste această perioadă de pandemie.

Totodată, el menţionează că, în perioada următoare, numărul persoanelor imunizate zilnic anti-COVID va ajunge la 80.000.

„Am participat la şedinţa tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat în privinţa pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecţie. Numai aşa vom trece cu bine peste această perioadă. Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. În perioada următoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a scris premierul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Miting anti-restricții în ziua cu cele mai multe cazuri în secțiile de la ATI

Mii de oameni au ieşit, sâmbătă, în stradă şi au militat împotriva restricţiilor impuse de autorităţi în ziua cu cele mai multe cazuri în secțiile de la ATI.

A fost înregistrat un record absolut în secțiile de Terapie Intensivă, unde, sâmbătă, sunt internați 1.324 de pacienți în stare gravă cu COVID-19, cel mai mare număr de la declararea pandemiei. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.096 de cazuri noi, iar 112 au murit. Patru dintre cei care şi-au piedut astăzi viaţa aveau sub 50 de ani.

Medicii fac apel la în continuare la respectarea măsurilor şi îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze, singurul mod în acest moment în care pandemia poate fi ţinută sub control.

În Piaţa Vicoriei sunt 1000 de oameni care protestează

„Protestăm împotriva unui sistem ticăloşit. Popor român răzvrăteşte-te”, a spus un protestatar, făcând aluzie la guvernaţii care conduc ministere fără sa aibă studii în domeniu.

„Oameni buni, s-a terminat cu democraţia. Mai are de făcut republică prezidenţială şi va avea mandate precum Putin şi Ceauşescu”, a opinat, la rândul său, un pensionar făcând aluzie la implicarea sefului statului în coaliţia de guvernare.

O femeie a venit la protest cu o pancartă pe care susţine că a scris adevărul despre pandemie

„Un an fără muncă, un an închişi, fără libertate, fără ajutor, fără muncă, un an de promisiuni care nu s-au menţinut, un an de lucruri care s-au făcut şi nu au folosit la absolut nimic”, susține femeia.

Adauga un comentariu