Local

Premierul Ludovic Orban a ajuns în Iași. Conferintă de preă susținută de premier – LIVE VIDEO, FOTO

Publicat: 20 sept. 2020
Nelu Tătaru, alaturi de Costel Alexe, Ludovic Orban și Mihai Chirica
Nelu Tătaru, alaturi de Costel Alexe, Ludovic Orban și Mihai Chirica

Premierul Ludovic Orban a ajuns la Iaşi într-o vizită de lucru. Orban va efectua mai multe vizite. Acesta va vizita amplasamentul Spitalului Regional de Urgențe Iași. Participă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Mediului, Costel Alexe, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, șeful Cancelariei, Ionel Dancă și alți oficiali.

UPDATE: Ludovic Orban susține o conferință de presă. Iată cele mai importante declarații

ACESTA A OFERIT DETALII ȘI DESPRE SPITALUL COVID DE LA LEȚCANI. DETALII AICI

 • Am scos proiectele din dulap (proiectele Spitalelor de Urgență), am fost pe locul în care va fi Spitalul Regional. Primăria a adoptat un Plan de Urbanism Zonal care prevede o dezvoltare reală.
 • Obiectivele sunt să obţinem finanţare, şi contractele să fie onorate chiar mai devreme
 • A7 va fi primul care va începe, în funcţie de cum se finalizează proiectul tehnic.
 • În privinţa TG. Mures- Ungheni, este lansată licitaţia, urmează să se semneze contractul
 • În cea ce priveşte Autostrada A7, pentru cele 7 tronsoane s-a semnat contractul. A7 va trece pe la Paşcani şi asigură legătura dintre judeţele Moldovei cu Coridorul 4.
 • Autostrada Bacău Braşov, este semnat şi deja s-a început activitatea pentru realizarea studiului de fezabilitate
 • Am gândit finanţarea tronsoanelor fie prin Buget European, fie prin facilitatea de rezilienta şi recuperare, din cele 30 de miliarde de euro. Cel mai probabil, tronsoanele care sunt cele mai aproape de finanţare, se vor finaliza prin facilitatea de rezilienta. Celelalte din bugetul Europene

UPDATE: Premierul Ludovic a ajuns la amplasament. amplasamentul Spitalului Regional de Urgențe Iași

Nelut Tătatu, declaraţii: Ne aflăm pe amplasamentul Spitalului REGIONAL de Urgenţă. Va fi o relocare a Spitalului Sf Spiridon, pentru a asigura capabilitatea şi diversitatea tuturor specializărilor. Va avea 7 etaje, va avea 3 corpuri perpendiculare. ÎN STRUCTURA SRU avem 800 de paturi, 45 de pături pentru internarea de zi. Vom avea 70 de cabinete ambulatoriu şi 90 de săli de operaţie. Suma totală este de 500 mil. euro.

SRU este cel mai avansat în acest moment. Sperăm că paşii să se desfăşoare într-un timp alert, şi să avem un parcurs cât mai rapid. Voi urmări personal operationarea acestui spital.

 

Ştire în curs de actualizare!

Comentarii
 • De ce nu vizitati si Campusul Scolar facut pe proiectarea PSD si cu aceiasi finantare cu fonduri Europene ,ca poate il luati pe primarul incompetent si betivul betivilor marca PNL ,edilul Ciobanita Constantin de la Belcesti?

 • OAMENI BUNI DE CE TOATE TALCIOCURILE DIN MOLDOVA SUNT DESCHISE SI VITA ASTA SI CORUPTU DE CHIRICA NU DA DRUMU LA TARGURI ? DE CE TOATA LUMEA NECAJITA NU ESTE UNIA SA SE ADUNE IN FATA PRIMARIEI IASI SI IN FATA LA PNL IASI SA SE REVOLTE CA NU AVEM CE MANCA ?
  ?

 • DE CE NU ESTE DESCHIS TALCIOCUL ? IN TOATA MOLDOVA SUNT DESCHISE TALCIOCURILE IN MOLDOVA …CE FAC OAMENII AMARARTI DIN IASI FARA BANI , VRETI ROVOLTA DLE PRIMAR CHIRICA …O SO AVETI CU TOT CU SLUGILE VOASTRE DIN MILITIA LOCALA …

 • Votam MIHAI CHirica si PNL Iasi!!!!
  Uitati cate lucruri frumoase a facut Chirica in ultimele 3 luni, asta da primar gospodar, se vede ca este din PNL, la mai mare!!!

 • Si la Belcesti avem pe betivanul nostru Ing.Ciobanita Constantin poreclit broscoiul hartoi care doar golanii face cu tot felul de interlopi .Acest mizerabil lucreaza cu Murariu Costelus un fost proxenet care cistiga contracte cu primaria iar acum vrea din nou primar .
  Va iesi primar la puscarie ca acolo ii este locul .

Adauga un comentariu