National

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre protestele din Piaţa Victoriei

Publicat: 12 iul. 2020
Premierul Ludovic Orban a vorbit despre protestele din Piaţa Victoriei
Premierul Ludovic Orban a vorbit despre protestele din Piaţa Victoriei

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre protestele din Piaţa Victoriei. Într-o declaraţie făcută, premierul Guvernului PNL a acuzat jocuri de culise în legătură cu cei care protestează împotriva măsurilor de restricţii impuse de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre protestele din Piaţa Victoriei

Premierul României consideră faptul că, în cazul protestelor care se desfăşoară în aceste momente în Piaţa Victoriei exista jocuri de culise regizate de ceva timp. Într-o declaraţie făcută pentru postu lde televiziune B1 TV, Ludovic Orban crede că mişcarea a fost pregătită de ceva timp şi nu înţelege de ce protestatarii… protestează:

”Protestul, mișcarea de astăzi a fost intens pregătită (…) Nu înțeleg de ce au protestat, că nu vor să poarte mască? Purtarea măștii este principala armă împotriva coronavirusului. Chiar n-am înțeles de ce au protestat.”, a spus Ludovic Orban, la B1 TV.

Totuşi, putem observa dubla măsura cu care judecă premierul Ludovic Orban. Ţinând cont de faptul că doar protestele care nu îi convin sunt regizate, restul protestelor făcute de către diverse persoane, cele care scandau împotriva unor partide, erau pe placul premierului. Declaraţia vin în contextul în care şi Raed Arafat a făcut un anunţ extrem de grav, spunând că îi aşteaptă la spital pe protestări.

Raed Arafat a şocat printr-o declaraţie despre protestatari: Îi aşteptăm la spital

În continuarea interviului, Raed Arafat a oferit o declaraţie cu adevărat şocantă. Întrebat despre ce părere are despre protestatarii care scandează împotriva măsurilor impuse de Guvern, Raed Arafat a declarat că îi aşteaptă pe aceştia la spital, bolnavi de COVID-19:

”Îi aşteptam la spital pe protestatari Dacă te duci la mitinguri fără măşti, nu există să nu se infecteze câteva persoane. Mai ales că sunt unii care au plecat din spitale şi din izolare. Este declaraţie cinică, dar asta e realitatea. Dacă nu respecţi regulile de protecţie, ajungi să te îmbolnăveşti. Eu niciodată nu am lucrat pentru imaginea mea, la acest moment, datoria îmi spune că trebuie să asigurăm toate măsurile de siguranţă publică şi să protejăm pe cei de lângă noi. Această categorie este în risc, sunt printre ei şi oameni în vârstă, care au comorbilitati. Când avem astfel de manifestări în mijlocul situaţiei, când sfidezi o chestie dovedită ştiinţific…” a conchis Raed Arafat.

Proteste în Piaţa Victoriei din Bucureşti, se scandează lozinci antiguvern

În aceste momente, în Piaţa Victoriei se desfasora o serie de proteste în legătură cu măsurile de restricţie luate de Guvern. Protestatarii scandează împotriva Guvernului Orban. Oamenii au steaguri tricolore, afişe cu mesaje împotriva autorităţilor, dar şi bannere pe care scrie ”Respectaţi Constituţia”, ”Jos dictatura medicală! La puşcărie” sau ”Stop dictaturii sanitare”.

”Vă aşteptăm în piaţă să arătăm acestor dictatori nazişti că nu pot să încalce drepturile omului la nesfârşit, că nu pot să ne ia copiii, bunurile şi libertatea de exprimare”, a transmis una dintre iniţiatoarele protestului.

Protestatarii cer ”libertate” şi strigă ”Hoţii”, ”Criminalii”, dar şi ”Vrem eliberare, nu carantinare”. Protestatarii reclamă abuzuri ale autorităţilor comise în ultimele trei luni de zile, în legătură cu gestionarea pandemiei de coronavirus, pe care cei prezenţi în piaţă o neagă. În plus, legea privind carantina şi izolarea aflată în procedură parlamentară este condiderată ”dementă”.

Adauga un comentariu