National

Premierul Ludovic Orban anunță că școlile ar putea rămâne închise și la toamnă

Publicat: 07 iul. 2020

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor. În plus, mai multe domenii au fost afectate și au suferit modificări majore. Pe lângă economie sau turism, învățământul a fost greu pus la încercare. Astfel, școlile au fost închise, iar elevii și-au desfășurat activitatea în mediul online, ceea ce a reprezentat o mare provocare. Situația din țara noastră s-a agravat din ce în ce mai rău, iar cazurile de infectări au izbucnit în ultima perioadă, semn că pandemia a revenit. Aceste semne negative, care arată că lucrurile nu se vor mobiliza nici până în toamnă, aduc în prim-plan posibilitatea ca școlile să rămână închise și din septembrie, conform premierului.

Școlile ar putea rămâne închise

Premierul Ludovic Orban îi avertizează pe cei implicați în sistemul de educație să fie pregătiți de reînceperea cursurilor doar online. El a declarat că totul depinde de cum vor evolua lucrurile până în toamnă, aceasta fiind condiția de care depinde reluarea cursurilor în format fizic.

Premierul a declarat că autoritățile responsabile de acest domeniu se vor pregăti pentru această situație din toate punctele de vedere. Se vor asigura că orice elev are acces la educația din mediul online, precum și că toate cadrele didactice vor avea capacitatea de a transmite informații în astfel de condiții.

Copiii trebuie să aibă acces la educație

Orban are încredere că dascălii vor face față acestei situații, chiar dacă nu au contact cu elevii față în față, ci prin intermediul mijloacelor de comunicare.

„Nu știm care va fi evoluția și trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație. Am încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situație, de a rămâne aproape de copii, chiar dacă nu toți vor fi în clase, chiar dacă legătura va fi o legătura prin fibră optică și prin intemediul ecranului de calculator”, a declarat premierul.

Adauga un comentariu