Actualitate

Premierul Ludovic Orban, despre accidentul ministrului Lucian Bode: „Am înțeles că este în afara oricărui pericol”

Publicat: 02 sept. 2020
Ludovic Orban, cu mască, citește la microfon de pe o foaie
Guvernul decide astăzi prelungirea stării de alertă

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a avut o primă reacție după accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode. Premierul a menționat faptul că nu a avut încă o conversație cu acesta, dar a dat asigurări că este în afara oricărui pericol.

„L-am întrebat dacă a fost la volan și mi-a spus că nu. Am întrebat care este starea de sănătate și era în curs de evaluare. Am înțeles că este în afara oricărui pericol. N-am avut încă o discuție. Trebuie analizate circumstanțele”, a spus Ludovic Orban.

Accident rutier între Râmnicu Vâlcea și Pitești. A fost implicat ministrul Lucian Bode

În mass media au fost publicate imagini cu momentul accidentului rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Oficialul s-a ales cu răni ușoare.

Conducătorul unei motociclete participant la trafic a surprins autoturismul în care se afla ministrului Transporturilor atunci când s-a produs accidentul rutier. Reamintim că la volan se afla șoferul lui Lucian Bode.

Din imaginile apărute în spațiul public se poate observa clar cum automobilul în care se afla Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, circula cu viteză pe drumul național care leagă Râmnicu Vâlcea de Pitești, în dreptul localității Dumbrăvești.

Mașina avea sirena pornită și a efectuat o depășire neregulamentară a celorlalte autoturisme din trafic, trecând astfel pe contrasens. Un motociclist ce avea o cameră a surprins mașina oficialului în timp ce depășea o coloană de mașini aflate în trafic, pe linie continuă.

La puțin timp după, autovehiculul în care se afla Lucian Bode, s-a oprit într-un gard, după ce a lovit un alt automobil de culoare albă în plin. În imaginile suprinse de motociclist se poate observa că mașina lovită este serios avariată. La fața locului s-au deplasat de urgentță o ambulanță și o autospecială de pompieri.

Reamintim faptul că Lucian Bode s-a ales cu răni ușoare în urma acestui eveniment rutier.

Accident rutier în Iaşi. Un autoturism s-a răsturnat, iar o persoană a fost rănită

Ieri, 1 septembrie 2020, un accident rutier a avut loc pe şoseaua Iași-Voinești. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme. Conform detaliilor de la faţa locului, în accident a fost implicat un autoturism Dacia Logan echipat taxi şi un BMW. Nu se cunosc cauzele producerii accidentului. În urma impactului, autoturismul marca Dacia Logan s-a răsturnat și s-a înregistrat rănirea unei persoane. La faţa locului au intervenit poliţiştii rutieri, dar şi un echipaj de prim ajutor.

Unul dintre șoferi ar fi consumat alcool

În urma producerii accidentului, oamenii legii au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele dar şi persoana vinovată de producerea acestuia. Poliţiştii rutieri nu au stabilit cu exactitate cauzele producerii accidentului, dar au testat din punct de vedere alcooltest pe ambii şoferi. În cauză s-a constatat faptul că unul dintre conducătorii auto consumase alcool. Acesta avea o alcoolemie de 0.35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”În cursul dimineţii de marţi, 1 septembrie 2020, pe şoseaua Iaşi Voineşti a avut loc un eveniment auto. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme. Unul dintre autoturisme, în urma impactului, s-a răsturnat. Cercetările continuă pentru a se stabili starea de fapt. Nu se cunosc cu exactitate cauzele producerii accidentului rutier. În urma impactului a rezultat rănirea unei persoane. Testaţi cu aparatul alcooltest, unul dintre şoferi avea o alcolemie de 0.35 mg/l alcool pur în aerul respirat. Cercetările continuă pentru a se stabili cauza de fapt.” au menţionat autoritățile.

Adauga un comentariu