Actualitate

Premierul Ludovic Orban, despre obiectivul creşterii capacităţii de tratare în ATI

Publicat: 17 nov. 2020
Premierul României, Ludovic Orban
Premierul României, Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut declarații după o ședință de lucru de la Ministerul Sănătății.

„Am avut o scurtă ședință cu conducerea Ministerului Sănătății. Am abordat cele două teme extrem de importante care trebuie să fie duse la îndeplinire de Minister. În primul rând, am discutat despre creșterea capacității de tratare în secțiile de terapie intensivă. Am analizat posibilele soluții. Obiectivul nostru este ca, în termen de o săptămână, să creștem cu peste 200 de locuri numărul de locuri din terapie intensivă”, a transmis premierul, la Ministerul Sănătății.

„De asemenea, ne-am asigurat că pregătirea noilor secții de terapie intensivă ale spitalelor care intră în funcțiune să fie extrem de riguroasă, toate sistemele să fie funcțiune să fie extrem de riguroasă, toate sistemele să fie funcționale, toate circuitele să fie respectate și toate instalațiile să funcționeze corect”, a continuat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban face o vizită la Ministerul Sănătății, după ce a participat la Palatul Cotoroceni la o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor anti-Covid la care au mai fost miniștrii Apărării, al Sănătății, șeful DSU, dar și Alexandru Rafila, reprezentantul Româniai la OMS.

Premierul Ludovic Orban face o vizită, la momentul transmiterii știrii, la Ministerul Sănătății.

În cursul zilei Orban a participat la o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei Covid-19, convocată de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, la care au mai fost prezenți miniștrii Apărării, al Sănătății, șeful DSU, dar și Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj ferm

Premierul Ludovic a declarat că dacă românii ar vedea cum este într-o secție ATI pentru COVID, ar purta mască de protecție și noaptea când dorm.

„Oricine ar vedea o secție de terapie intensivă cred că și-ar pune masca și noaptea. Protejarea e mult mai ușoara decât să treci prin boală”, a declarat Ludovic Orban.

Stare de urgență după alegerile parlamentare. Ce spune premierul României

Premierul Ludovic Orban a dat noi detalii despre o posibilă stare de urgenţă după alegerile parlamentare.

„În măsura în care lucrurile rămân sub control, numărul de infectări nu va creşte, nu va fi necesară o astfel de măsură. Noi am spus foarte clar că nu ne dorim să impunem măsuri de restricţie.

Am ajuns în situaţia în care impunem măsuri pentru a proteja sănătatea oamenilor. Eu îmi doresc să ajungem la zero infectări, să petrecem Crăciunul liniştiţi, dar depinde de fiecare dintre noi”, a declarat Ludovic Orban.

Situația Covid-19 în România

Premierul Ludovic Orban a susținut în această seară declarații de presă. Printre subiectele abordate s-a numărat și situația cazurilor de coronavirus în țara noastră.

Ludovic Orban, premierul României, a fost întrebat de jurnaliști dacă numărul infectărilor noi cu coronavirus s-a stabilizat în ultima perioadă și cum vede situația actuală.

”Nu este cert că suntem stabilizați pe un platou, chiar dacă săptămâna trecută numărul total de cazuri a fost un pic mai mic decât numărul de cazuri raportat în săptămâna anterioară. La un nivel de infectare de ordinul a 8-9.000 de infectări zilnic, există foarte multe persoane care pot transmite virusul și în cazul în care nu se respectă măsurile de protecție sanitară, nu există un grad de conformare, riscul de a crește numărul de infectări există și aici îi rog pe români să se uite ce se întâmplă în alte țări.

La noi nu se întâmplă, dar alte țări se confruntă cu o creștere exponențială a numărului de cazuri. Uitați ce se întâmplă în Austria unde autoritățile au fost nevoite să decidă un ”lockdown” total, uitați ce se întâmplă în Grecia, mai ales în nordul țării. Nu trebuie să ajungem în această situație. Noi ne luptăm. Facem tot ce este omenește posibil pentru a găsi soluții”, a declarat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu