Actualitate

Premierul Ludovic Orban, la o terasă din Vâlcea cu prefectul și mai mulți lideri locali

Publicat: 12 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Ludovic Orban la o terasă din Vâlcea cu prefectul și mai mulți lideri locali
Premierul României, Ludovic Orban, la o terasă din județul Vâlcea

Premierul Ludovic Orban a fost surprins, în această dimineață, la o terasă din Vâlcea, alături de prefectul județului, Sebastian Fârtat, parlamentarul PNL Cristian Buican și alți lideri locali.

Prim-ministrul Ludovic Orban se află la o terasă în județul Vâlcea

Fiind la prima oră a dimineții, liderii PNL, în frunte cu premierul Orban, au băut limonadă și cafea, semn că lucrurile au început să se schimbe, având în vedere că, la ultimele ieșiri publice la terase, prim-ministrul a consumat bere.

Aflat în plină campanie electorală pentru candidații partidului său, Ludovic Orban va merge, astăzi, în tot județul Vâlcea pentru a participa la demararea anumitor proiecte locale, printre care și un proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vâlcea, realizat din fonduri europene.

În prim-plan va fi candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea, Virgil Pârvulescu, care va prezenta, împreună cu Orban, proiectele pe care le are pentru oraș.

De asemenea, premierul va merge și în localitățile din județul Vâlcea pentru a se întâlni cu candidații PNL la primării.

Ludovic Orban a fost luat la rost de o vânzătoare. Premierul s-a încurcat în explicații și a încercat să plece

Ludovic Orban a fost luat la rost de o vânzătoare dintr-un magazin din Râmnicu Vâlcea. Premierul era într-o vizită electorală şi a decis să discute direct cu oamenii, intrând în mai multe magazine.

În unul din ele a avut o surpriză: una dintre văzătoare i-a cerut explicaţii despre începerea şcolii şi modul în care copiii vor putea participa activ la ore în sistemul hibrid.

Puţin încurcat de îndârjirea femeii, premierul a încercat să răspundă, dar mai mult s-a încurcat în explicaţii. A încercat să plece din locaţia respectivă, dar vânzătoarea nu s-a lăsat şi a continuat cu întrebările.

Vânzătoarea l-a întrebat pe Orban dacă elevii care stau acasă participă la oră sau se uită ca la televizor. Premierul a spus că au posibilitatea de a pune întrebări însă vânzătoarea nu a părut convinsă de răspunsul ambiguu al premierului. Vânzătoarea, revoltată, a spus că profesorii nu știu aceste aspecte, și sunt foarte confuzi în legătură cu regilile actuale. Acesta susține că profesorii știu că jumătate din elevi vor privi doar orele de curs și nu vor participa în mod activ.

„Este o adaptare permenantă”, a spus premierul însă vânzătoarea a întrebat mai deprate și ce se întâmplă în mediul rural, dacă acolo mai contează sau nu regulile luate de Guvern.

Ludovic Orban, spre surprinderea părinților: Se ştie de mult cum începe şcoala

Ludovic Orban a spus că Guvernul a avut „un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale”.

„Se ştie de mult cum începe şcoala. A existat un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale. Sigur că deschiderea şcolii este un proces care presupune decizii în fiecare unitate şcolară. Există lăsată o anumită autonomie în privinţa deciziilor. Practic, propunerile legate de modalitatea în care începe şcoala pornesc de consiliile de administraţie ale şcolilor. Sigur, decizia a fost luată în final de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, am instituit obligaţia managerilor, directorilor de şcoli, de a asigura, prin intermediul diriginţilor, învăţătorului, legătura cu părinţii, astfel încât să se ia toate măsurile şi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care apare”, a spus Ludovic Orban.

„Decontăm autorităţilor locale cheltuielile”

Premierul Ludovic Orban dă asigurări că autorităţile sunt pregătite să intervină „la orice situaţie” care ar putea apărea, pe fondul epidemiei de COVID-19, după începerea noului an şcolar.

„Decontăm autorităţilor locale cheltuielile făcute pentru achiziţionarea acestor materiale, echipamente, substanţe care sunt necesare pentru protecţia sanitară a copiilor”, a adăugat primul-ministru.

Adauga un comentariu