Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă anunță compensarea prețurilor la combustibil – LIVE TEXT/VIDEO

Publicat: 23 iun. 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Premierul Nicolae Ciucă anunță compensarea prețurilor la combustibil  - LIVE TEXTVIDEO
Nicolae Ciucă anunță noul preț la combustibil

În aceste momente, premierul Nicolae Ciucă anunță compensarea prețurilor la combustibili. Șeful Executivului face o serie de declaraţii după ce coaliția de guvernare a anunțat intenţia de a lua mai multe măsuri pe piața de profil din România.

Recent, Marcel Ciolacu a anunțat că trebuiesc luate măsuri de urgență de către Virgil Popescu și de către Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă, măsuri de compensare a prețurilor la combustibil

Așadar, premierul Nicolae Ciucă anunță în aceste momente ce măsuri vor fi luate de către Guvern pe tema prețurilor la combustibil. Iată cele mai importante declarații;

Guvernul României continuă să implementeze măsurile de protejare a cetățenilor de efectele crizei pe care o traversăm

Pentru ca cetățenii și firmele să plătească mai puțin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiștii măsura de plafonare cu 50 de bani la bani. Am luat decizia de a aplica această măsură, o măsură care a fost adoptată și de alte țări, este o măsură care implică responsabilitatea Guvernului și a companiilor din domeniul petrolier. Sunt măsuri care se aplică și în Franța și Spania. Jumătate din această măsură va fi decontată de stat. Mecanismul prin care vom asigura stabilitatea prețurilor va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal. Valorea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din acești bani vor fi asigurați de la bugetul de stat. Acesată măsură este parte a pachetului de protejare a cetățenilor și firmelor.

La finalul acestei perioadă vom analiza dacă va fi necesar un alt pachet de măsuri

Avem unelte de verificare împotriva creșterii nejustificate a prețurilor. Măsurile pe care le luăm fac parte dintr-un mecanism și nu afectează bugetul, păstrând ținta de 7% deficit. Vom amplifica eforturile de absorbție a banilor prin fondurilor europene și PNRR.

Am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului David Popovici. Am hotărât să îi fie alocat din fondul de rezervă a Guvernului o sumă de 1 milion de lei.

Vă aducem aminte faptul că sportivul român, David Popovici a cucerit miercuri seară a doua medalie de aur la înot la Campionatul Mondial din Ungaria. Sportivul a luat aurul la proba de 100 de metri, după ce în urmă cu câteva zile a cucerit aceeași medalie și la proba de 200 de metri.

De unde sunt banii pentru compensarea prețurilor la combustibil anunțată de Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a anunțat cu fast faptul că statul român va compensa prețurile la combustibil. Totuși, specialiștii din domeniu și-au pus mai multe întrebări legate de acest aspect. Așadar, aceștia arată faptul că banii pentru compensare vor fi tot din buzunarele românilor. O altă problemă subliniată de aceștia este reprezentată de specula de pe piață. Așadar, ce îi oprește pe patronii de benzinării că nu majoreze prețurile la pompă, făcând compensarea o dulce amintire. Aceeași specialiști au propus o măsură mult mai fermă pentru a putea ca rezultatele să se simtă în realitate. Așadar, vorbim despre faptul că plafonarea prețurilor ar fi fost o măsură mult mai tehnică.

Comentarii
  • Bai,voi sunteti cu capul , 50 de bani lalitru?!
    Va laudati ca va ajunge undeva la 7 ron litru.gata a picat ideea?!
    MMV de jeguri , va bateti joc de poporul roman de 30 de ani….

  • Aceleași minciuni și vrăjeli în continuare. Corupția asta se poate scăpa doar dacă toți Politicienii sunt îndepărtați (toți) și înlocuiți cu altă mentalitate.

  • Domnule manajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt vechi si stricate !!!

  • ….. porcu transpirat ca porcu transpirat, da cel mai tare e Joha care a zis ca e foarte bine cu 50 de bani si ca asta o sa ajute foarte multa lume …… ce bine ca idiotii i-au votat

  • De 50 de bani fericire pentru votanți de la ciorcaletu grăsunel și pdln-ști––oare aveți rușine de 50 de bani acoperiților ciorcaliști ai mei–-

Adauga un comentariu