Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă, declarații despre ancheta accidentului de la CE Oltenia – LIVE VIDEO

Publicat: 26 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Nicolae Ciucă declarații despre ancheta accidentului de la CE Oltenia - LIVE VIDEO
Premierul Nicolae Ciucă

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, oferă în aceste momente raportul și respectiv noi informații despre tragedia de la CE Oltenia, atunci când mai mulți mineri au murit în urma unui accident în care a fost implicată mașina cu care erau transportați.

Autovehiculul era destinat pentru transport marfă, așa că minerii nu aveau nici măcar centuri de siguranță.

„Vă solicit ambilor miniștri ca în perioada următoare și o să îmi prezentanți săptămâna viitoare termenul în care vă veți ocupa de implementarea măsurilor necesare în întreg Complexul Energetic Oltenia și în tot sectorul. De asemenea activitatea va fi extinsă în toate unitățile de producție de energie electrică din subordinea Ministerului Energiei și continuăm activitățile prin care împreună veți pune la dispoziția organelor legii actele necesare pentru luarea de măsuri”, a spus premierul.

Declarații despre ancheta accidentului de la CE Oltenia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a spus în timpul raportului că s-a ocupat de tot ce a ținut de verificările tragediei.

„Să știți că am dispus deja și am trimis deja către toate companiile din industria energetică să facă o evaluare cu privire la riscurile la locurile de muncă fiindcă astfel de tragedii nu trebuie să se mai întâmple”, a informat Virgil Popescu.

Premierul nu a părut impresionat de răspunsul lui Popescu.

„Este foarte bine, numai că este un pic târziu, e nevoie ca toată lumea să conștientieze ceea ce este necesar pentru ca siguranța la locul de muncă să nu mai fie o problemă”, a spus Nicolae  Ciucă.

Premierul Ciucă susține că a solicitat tuturor instituțiilor statului să pună la dispoziția procurorilor toate documentele, în așa fel încât cei responsabili de moartea celor trei mineri de la cariera Jilț să fie trași la răspundere.

”Am solicitat tuturor instituțiilor statului să pună la dispoziția organelor de cercetare penală să pună tot ceea ce este necesar pentru ca toți cei care sunt vinovați să suporte consecințele legale.

Am cerut un amplu control privind măsurile luate pentru siguranța muncii. Raportul este la Guvern. De asemenea, am cerut ca toți cei care au încălcat aceste norme de securitate a muncii să fie demiși sau să își dea demisia”, a spus Nicolae Ciucă.

Miniștrii dau raportul despre tragedia de la CE Oltenia

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat joi, 26 ianuarie, în ședința de Guvern, principalele măsuri luate după tragedia de la Complexul Energetic Oltenia. Premierul Nicolae Ciucă i-a solicitat „ca toate contractele de la CE Oltenia să fie verificate”.

„Doresc şi dispun ca toate contractele de achiziţie de la Complexul Energetic Oltenia să fie verificate şi să fie identificate motivele pentru care aceste contracte de achiziţii nu au asigurat condiţiile necesare normale pentru desfăşurarea activităţii în interiorul complexului şi în special în carierele de exploatare a cărbunelui”, a anunţat premierul.

Ministrul Muncii Marius Budăi a susținut că a găsit mașini având cauciucurile deterioriate la Jilț, după tragedia în care trei mineri au murit.

„Ceea ce noi am sesizat e că perimetrul nu a fost asigurat, imediat după incident. A fost alterate urme la autoutilitară. Frapant pentru noi a fost că la acea grevă spontană practic am găsit mașini cu cauciucuri deteriorate. (…). Restul sunt toate trecute în raport”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, în ședința de Guvern.

 

Adauga un comentariu