Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă, declarații după ce a depus programul de guvernare în Parlament: Salariul minim brut va crește la 2.550 lei – Live Video

Publicat: 23 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Nicolae Ciucă declarații după ce a depus programul de guvernare în Parlament Salariul minim brut va crește la 2.550 lei - Live Video
Nicolae Ciucă are doar o lună de mandat, dar se laudă cu realizările pe care România și le-a asumat prin PNRR

Premierul desemnat de președintele României, Nicolae Ciucă, face declarații de presă în aceste momente, după ce a depus programul de guvernare în Parlament astăzi, 23 noiembrie 2021.

Nicolae Ciucă a făcut un anunț pe care toți românii îl așteptau. Acesta a afirmat că salariul minim brut va crește la 2.550 lei.

„Este pentru prima dată când în programul de guvernare sumele alocate pentru investiții vor fi în conformitate cu 7% din PIB. PNRR reprezintă axul programului de guvernare și în acest sens, împreună cu echipa guvernamentală suntem obligați și condiționați în același timp să respectăm liniile din PNRR și acele măsuri legislative care ne obligă la procesul de reformă.

O altă măsură este aceea prin care să sprijinim eliminarea decalajului între comunitățile locale și în felul acesta vom pune în aplicare Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny. În momentul acesta are o sumă alocată de aproximativ 50 de miliarde până în anul 2028. (…) Avem ca măsură prioritară legarea regiunilor istorice prin infrastructură rutieră și feroviară și conectarea la coridoarele pan-europene. Pe pachetul de măsuri sociale este pentru prima dată când se mărește indemnizația socială minimă de la 800 de lei la 1.000 de lei. Vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10%, pentru pensionarii care beneficiază de o pensie între 1.000 și 1.600 de lei se va asigura în luna ianuarie un ajutor de 1.200 de lei.

Tot în programul de guvernare sunt cuprinse măruri pentru creșterea alocațiilor pentru copii până vârsta de 2 ani la 600 de lei, pentru ceilalți alocația va fi de 243 de lei. Salariul minim brut va crește la 2.550 de lei. De asemenea, pentru persoanele cu dizabilități se va asigura cea de-a 13-a indemnizație”, a declarat Nicolae Ciucă.

Adauga un comentariu