Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă, despre aprobarea bugetului pe anul 2023 -LIVE VIDEO

Publicat: 14 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Nicolae Ciucă despre aprobarea bugetului pe anul 2023 -LIVE VIDEO
Premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a făcut primele declarații înaintea începerii ședinței de Guvern din 14 decembrie, anunțând principalele teme de dezbatere.

„Am avut discuţii cu toate ministerele implicate la începutul săptămânii, discuţii în cadrul Comitetului Interministerial pentru PNRR. Am discutat fiecare punct în parte şi am reuşit în felul acesta să asigurăm îndeplinirea tuturor jaloanelor care fac obiectul analizei. La nivelul comisiei pentru a putea să înaintam şi să primim finanţarea pentru cea de-a doua cerere de plată.

Discutăm de 2,8 miliarde de euro, sunt bani foarte necesari pentru proiecţia bugetară a anului 2023 şi pentru implementarea tuturor reformelor şi investiţiilor pe care le avem asumate prin PNRR.

Astfel, cu puţin timp în urmă, am semnat şi primul contract pentru proiectele de realizare a centralelor pe cogenerare şi în felui acesta, la nivelul minicipiului Constanța va intra în procesul de construcţie prima centrală de acest fel. Centrală care va avea asigurată capacitatea tehnologică pentru obţinerea cât mai eficient a energiei electrice şi energiei termice într-un oraş în care ştim foarte bine că şut probleme care trenează de foarte mulţi ani”, a spus premierul Ciucă.

Adauga un comentariu