Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă și-a ales consilierii de stat

Publicat: 02 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Nicolae Ciucă și-a ales consilierii de stat
Premierul Nicolae Ciucă

Printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă publicată, joi, în Monitorul Oficial, Daniel Anghel a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Colonelul (r) Daniel Anghel a fost purtător de cuvânt al lui Nicolae Ciucă când acesta era ministru al Apărării. Daniel Anghel este ofițer inginer în rezervă, veteran al teatrelor de operații, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul informării și relațiilor publice, parcurgând toate palierele acestei specialități militare.

Anghel și-a desfășurat activitatea în cadrul Biroului de presă al MApN timp de 15 ani, pe care l-a și condus din 2010 până la trecerea sa în rezervă, la finele anului 2016, potrivit stiripesurse.ro.

Și Gheorghiţă Agafiţei a fost numit, de asemenea, în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, printr-o altă decizie a şefului Executivului, Gheorghiţă Agafiţei a fost consilier al ministrul Apărării și este fost director Romaero.

Nicolae Ciucă, declarații după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase: „Am cerut sprijinul lor pentru a salva vieți”

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, face declarații în aceste momente, după ce a avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase.

„Am avut o activitate pe care a organizat-o secretariatul pentru culte. Au participat 17 din cele 18 culte din România. A fost o activitate foarte bună în care am reuşit să ascultăm reprezentant cu mesajul şi propunerile lor. De asemenea, am avut posibilitate să transmitem mesajul de la nivelul ministrului Sănătăţii, cât şi de la nivelul Guvernului. Activitatea a debutat printr-un mesaj „Suntem aici că ne iubim ţară şi ne iubim comunităţile”. Vom reda încrederea oamenilor şi speranţă. Peste 99 la sută din populaţia României se regăseşte în aceste culte. Este o modalitate de dialog pe care o vom continua astfel încât să putem să primim şi să acumulăm tot ceea ce vine din partea romanilor pentru a lua decizii.

În acest moment a fost o solicitare a reprezentanţilor cultelor că cetăţenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără să se impune obligativitatea deţinerii certificatului verde. Este în momentul de faţă un proiect aflat în dezbatere. Se va discuta cu specialiştii şi speram ca să ajungem la o concluzie şi să mergem în Parlament şi să avem această lege a certificatului Covid-19 până la finalul anului. Este o chestiune ce urmează să fie dezbătuta şi finalizată.

Rafila a avut un mesaj bun şi am cerut sprijinul cultelor pentru a salva cât mai multe vieţi. Vaccinarea este o soluţie, iar cea de-a doua este comportamentul: respectul faţă de sine, comunitate şi tot ceea ce înseamnă dorinţa de a salva vieţi”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Adauga un comentariu