International

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a ieşit din carantină

Publicat: 18 oct. 2020
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a ieşit din carantina pentru coronavirus, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului de la Varşovia, printr-un mesaj în reţeaua Twitter, semnalat de dpa.

Morawiecki s-a izolat după ce a intrat în contact cu un agent infectat din serviciul de protecţie SOP. Premierul a fost testat negativ pentru virus marţi, dar nu s-a precizat dacă i s-a mai făcut vreun alt test ulterior. El a lipsit de la ultimul summit al Consiliului European.

În Polonia, numărul de cazuri de infectare este în creştere rapidă. Duminică s-au raportat peste 8500 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, al doilea bilanţ ca gravitate de la începutul epidemiei. Recordul fusese stabilit sâmbătă, cu 9622 de cazuri.

Fiul lui Donald Trump, Barron, s-a infectat cu coronavirus! Care este starea lui de sănătate

Fiul Barron, în vârstă de 14 ani, al președintelui SUA, Donald Trump, a contactat coronavirus, dar de atunci a dat rezultate negative, a dezvăluit prima doamnă Melania Trump.

Doamna Trump a spus că „frică să s-a accentuat atunci când Barron afost pozitiv la Covid-19. Dar, din fericire, el este un adolescent puternic și nu a prezentat simptome.

Atât președintele, cât și prima doamnă au testat pozitiv pentru coronavirus – precum și alți angajați ai Casei Albe -, dar de atunci și-au revenit. Mai târziu, la un miting de la Des Moines, Iowa, Trump a spus: „El [Barron] a avut-o pentru o perioadă atât de scurtă de timp.

„Nici măcar nu cred că știa că o are pentru că sunt tineri și sistemul lor imunitar este puternic și îl combate”.

Recuperarea fiului lui oferit exemplu pentru redeschiderea şcolilor

Președintele a citat recuperarea fiului său drept un motiv pentru care școlile americane ar trebui să se redeschidă cât mai curând posibil, o mișcare opusă sindicatelor profesorilor care se tem că membrii lor ar putea fi infectați de studenți.

El a spus mulțimii: „Barron a fost pozitiv. Dar în câteva momente, testele i-au ieşit negative.

„Pentru că se întâmplă. Oamenii o au și nu știu. Du-i copiii înapoi la școală.”

Sondajele de opinie sugerează că Trump se afla în spatele democratului, Joe Biden, cu doar trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, dar procesul de votare este aproape în câteva state cheie.

Biden nu a avut miercuri evenimente de campanie publică, dar a organizat o strângere virtuală de fonduri și a transmis remarci pre-înregistrate musulmanilor americani. Campania Biden a anunțat că a strâns un record de 383 milioane de dolari (294 milioane de lire sterline) în septembrie. Democratul era de așteptat să petreacă o mare parte a zilei pregătindu-se pentru joi, când el și dl Trump vor participa la evenimente rivale televizate.

Doamna Trump a dezvăluit rezultatul pozitiv al testului Barron într-un eseu intitulat „Experiența mea personală cu Covid-19”, publicat pe site-ul Casei Albe

După ce ea și președintele au primit rezultatele pozitive în urmă cu două săptămâni, ea a spus „în mod firesc, mintea mea a mers imediat la fiul nostru”.

Doamna Trump a spus că a fost o „mare ușurare” atunci când Barron a dat inițial un rezultat negativ, dar era îngrijorată că mai târziu testul va ieși pozitiv. „Frica mea s-a adeverit când a fost testat din nou și a apărut pozitiv”, a spus ea, adăugând că Barron nu prezintă simptome.

„Într-un fel, m-am bucurat că noi trei am trecut prin asta în același timp, astfel încât să putem avea grijă unul de altul și să petrecem timp împreună”, a scris ea.

Prima doamnă a reflectat și asupra propriului diagnostic. Ea a spus că a experimentat un „roller coaster de simptome”, inclusiv dureri corporale, tuse și oboseală.

„Am ales să urmez un traseu mai natural în ceea ce privește medicamentul, optând mai mult pentru vitamine și mâncare sănătoasă”, a scris ea.

În declarația să, doamna Trump a mai spus că „cea mai impactantă parte” a recuperării sale a fost „oportunitatea de a reflecta asupra multor lucruri – familie, prietenii, munca mea și rămânerea fidelă a ceea ce ești”.

Adauga un comentariu