National

Premierul României a cedat! Acesta considera că nu mai poate face nimic pentru campania de vaccinare

Publicat: 14 iul. 2021
Flroin Cîțu se uită speriat
Premierul României, Florin Cîțu

Premierul României, Florin Cîțu, susține că Guvernul României a asigurat toate posibilitățile pentru cei care vor cu adevărat să se vaccineze. Declarațiile acestuia vin în contextul unei scăderi a interesului pentru vaccinare în societate.

„Dvs. vă uitați la numărul de persoane vaccinate, eu mă uit la număr de persoane infectate. Trebuie să ne uităm la toți indicatorii. Guvernul României a făcut tot! Vaccinarea nu e obligatorie în România, dar dacă suntem responsabili trebuie să ne vaccinăm”, a spus Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

România a comandat 120 milioane de doze de vaccin. Premierul spune că așa procedează toate țările Uniunii Europene.

„Nu am cumărat acele 120 de milioan de doze de vaccin. A fost o comandă. Toate țările UE primesc. Strategia a fost făcut și având această strategie, COVAX, de revânzare. Nu am cumpărat aceste doze, ci le-am comandat. Sunt și pentru perioada următoare. Nu există un cost fix”, a conchis Florin Cîțu.

Prof. dr. Vlad Ciurea consideră că medicii care sunt împotriva vaccinării ar trebui să rămână fără drept de practică

Prof. dr. Vlad Ciurea consideră că medicii care sfătuiesc pacienții să nu se vaccineze ar trebui să li se retragă dreptul de liberă practică.

”Ar trebui ca aceşti doctori să fie ei înşişi convinşi că ceea ce spun este corect, iar cuvântul unui doctor este lege pentru pacientul lui şi pentru comunitatea lui, adică familia şi cei apropiaţi. Dacă propovăduieşti asemenea lucruri, înseamnă că tu nu eşti convins de facultatea ta de medicină, pe care ai absolvit-o.

L-am auzit pe dr. Streinu-Cercel, profesor de boli infecţioase, care a zis clar: doctorului care nu recomandă vaccinul să i se ridice diploma – a spus-o şi aşa şi gândeşte. Gândesc exact la fel”, a mai spus dr. Vlad Ciurea.

O metodologie privind definiţiile de caz dată publicităţii pe 2 iulie de Institutul Naţional de Sănătate Publică prevede testarea periodică a personalului medical care nu s-a vaccinat. Metodologia e valabilă dacă incidenţa creşte peste 1,5 cazuri la mia de locuitori sau de îndată, dacă în spital a fost confirmat un pacient infectat cu varianta Delta. Testarea se va face prin test rapid antigenic la interval de 3 zile sau prin test RT-PCR o dată la 7 zile.

”Și eu am trecut prin această boală și a fost rău. Am trecut prin trei elemente. Nu am făcut niciun pas fără să nu întreb infecționistul. În afară de stare de obsoseală, am avut gust, miros, dar starea de oboseală mă supăra. Am tușit un pic. Infecționistul m-a izolat acasă. Mi-am făcut un CT pulmonar și s-a speriat și mi-a pus varianta.

Acasă sau la spital. Am ales la spital. Aveam afectare pulmonară, fiind asimptomatic. Am avut și acea amețeală, ceață cerebrală, parcă nu eram în apele mele. Apoi te invadează dintr-o dată, e la nivel pulmonar, miocardic, digestiv.

Am fost tot timpul foarte optimist. Mă fac bine, mă fac bine, mă fac bine. M-am și rugat și am reușit.Mă vaccinez sigur. Am anticorpi până în luna aprilie, dar altfel nu se poate. Nici nu se poate circula în lume fără vaccin”. a povestit neurochirurgul la ”Sfat de Sănătate”, de la Antena 3.

Vlad Ciurea a transmis câteva sfaturi pentru cei care nu ştiu dacă să se vaccineze.

”Indiferent de vârstă, indiferent de bolile asociate, infierent de condiţiile în care vă aflaţi, ca să putem să evoluăm, să fim o ţară sănătoasă, trebuie să ne vaccinăm. Trebuie să ducem o viaţă normală”, a explicat medicul Vlad Ciurea.
Adauga un comentariu