National

Premierul trimite în această seară la Palatul Cotroceni demisiile miniștrilor USR

Publicat: 07 sept. 2021
Demisii USR-PLUS
Demisii USR-PLUS

Premierul Florin Cîțu va trimite, în această seară, la Palatul Cotroceni demisiile miniștrilor USR, precum și propunerile de interimari, potrivit surselor politice.

Cel târziu mâine dimineață, Florin Cîțu va trimite la Cotroceni demisiile miniștrilor USR.

Miniștrii USR-PLUS și-au semnat demisiile însă alți membri aflați în eșaloanele inferioare ale guvernării așteaptă să fie demise

Miniștrii USR PLUS și-au semnat demisiile din funcție și le vor depune marți dimineață la cabinetul premierului Florin Cîțu. Gestul nu va fi urmat, cel puțin pentru moment, de o serie de alți membri de partid care au obținut funcții prin participarea în coaliția de guvernare alături de PNL și UDMR, spun surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Oamenii promovați de USR PLUS în funcții din eșaloanele inferioare ale guvernării, în ministere, precum și prefecții, subprefecții, șefii de agenții numiți la propunerea USR PLUS, vor aștepta să fie demiși de premier, spun sursele citate.

De asemenea, parlamentarii USR PLUS care ocupă funcții de conducere în comisii și în conducerea celor două camere, toate obținute în urma algoritmului din coaliție, nu vor demisiona nici ei din funcție.

A doua funcție din stat, cea de președinte al Senatului, va fi ocupată în continuare de Anca Dragu de la USR PLUS, mai spun sursele citate.

Explicația este că USR PLUS nu vrea ieșirea de la guvernare, ci doar să provoace demisia lui Florin Cîțu, afirmă reprezentanți din formațiunea politică. Cea mai mare parte a activului de partid va rămâne astfel pe poziții în așteptarea următoarelor negocieri politice între USR PLUS, PNL și Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu