Economic Local

Premii naționale pentru performanța înregistrată de Salubris Iași în 2019 – FOTO

Publicat: 19 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Pe parcursul acestui an, societatea din subordinea municipalității ieșene care se ocupă de curățeania orașului și de gestionarea deșeurilor a înregistrat rezultate remarcabile

În 2019, Salubris SA a inițiat și finalizat un complex de proiecte pe linie de protecția mediului si dezvoltare durabilă. Aceste acțiuni nu doar că au contribuit la îmbunătățirea calității vieții în orașul nostru, dar au fost și premiate atât pe plan local, cât și la nivel național.

Profesionalismul echipelor din cadrul Salubris SA și al Primăriei Iași în efortul comun de construire a „Orașului Verde” a fost confirmat și de distincțiile obținute. Astfel, societatea Salubris SA a obținut: Locul 1 în ierarhia firmelor ieșene, oferit de Camera de Comerț și Industrie Iași; Premiul național – Locul 1 în topul național al firmelor, oferit de Camera de Comerț și Industrie a României; Marele Premiu la categoria Companii, oferit în cadrul galei pentru „Un mediu curat”, pentru proiectul „Pune deșeurile la locul lor”.

Continuă demersurile pentru „Orașul Verde”

De precizat și faptul că municipiul Iași a fost desemnat câștigător la categoria „Excelență în protecția mediului și gestionarea eficientă a deșeurilor” de către Asociația Municipiilor din România.

„Noi nu ne vom opri aici. Primăria Municipiului Iași și Salubris SA vor continua și anul viitor să se implice activ în proiecte complexe, inedite și eficiente pe linie de protecția mediului și dezvoltare durabilă. Invităm și pe această cale comunitatea locală să fie alături de noi în efortul comun de construire a Orașului Verde”, a precizat Cătălin Neculau, director general al Salubris SA.

Proiectul „Pune deșeurile la locul lor” realizat de Salubris Iași s-a adresat unui public țintă de 350.000 de cetățeni.

„Municipiul Iași face progrese semnificative în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor. Conform unei analize făcute de Salubris Iași, în perioada ianuarie – august 2019 au fost colectate 15.356,36 tone de deșeuri din recipientele pentru depozitarea deșeurilor reciclabile, față de 4.551,12 tone în perioada similară a anului trecut, adică o creștere cu 237,42 la sută”, se arată în prezentarea făcută de ONG-ul „Premiile pentru mediul curat”.

Adauga un comentariu