Local

Premiul Nobel pentru Neurochirurgie!

Publicat: 05 mai 2020

Medicii neurochirurgi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Prof. Dr. N. Oblu Iaşi, au intrat în elită medicală mondială – „Au primit premiul Nobel pentru neurochirurgie”. Performanţele Spitalului Clinic de Urgenţă Prof. Dr. N. Oblu Iaşi, au fost recunoscute pe plan internaţional. Spitalul a primit acreditarea internaţională AOSPINE pentru cursuri şi cercetare în domeniul neurochirurgiei Eforturile medicilor dar şi investiţiile făcute de autorităţi în modernizarea şi dotarea cu aparatura a Spitalului de Neurochirurgie au fost recunoscute pe plan internaţional.

Astfel, spitalul a obţinut acreditarea AOSPINE pentru organizarea de cursuri şi programe de cercetare în Neurochirurgie. Anunţul a fost făcut de managerul spitaului, Şef Lucrări Dr. Lucian EVA dar şi de reputaţii chirurgi Cezar Eugen POPESCU şi Bogdan COSTACHESCU. AOSPINE este divizia de cercetare şi excelentă în domeniul neurochiriugiei a Fundaţiei Internaţionale AO (lider mondial în cercetare medicală). Acreditarea obţinută de spitalul ieşean aduce unitatea medicală în elită medicinii mondiale.

„Fundaţia AOSPINE este cea care dă tonul în domeniul medicinei. Acum suntem singurul spital din România acreditat pentru a pregăti neurochirurgi. În această zonă a Europei mai este un centru de pregătire în Budapesta şi altul în Cehia. De acum încolo orice cetăţean european va putea accesa serviciile noastre. Asta deoarece firmele care vând asigurări medicale îşi dirijează clienţii către aceste centre acreditate AOSPINE”, a spus Dr. Lucian EVA.

Chirurgii ieşeni Cezar Eugen POPESCU şi Bogdan COSTACHESCU, sunt membri AOSPINE. Aceştia au arătat că s-au perfecţionat în ultimii ani participând la cursurile şi programele de cercetare medicală organizată în ţări de pe toate continentele. Dr. Cezar Eugen POPESCU a adăugat că eforturile de obţinere a acreditarii s-au întins pe parcursul ultimilor 5 ani. Reamintim că recent spitalul a achiziţionat un robot de ultima generaţie (Mazor X) pentru intervenţii chirurgicale pe coloana. Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași este singurul din România care are un astfel de robot.

Comentarii
Adauga un comentariu