Actualitate

Presa internațională: Klaus Iohannis ”deschis discuțiilor” despre trimiterea sistemului Patriot în Ucraina

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Presa internațională Klaus Iohannis deschis discuțiilor despre trimiterea sistemului Patriot în Ucraina
Klaus Iohannis pare că dorește să trimită rachetele Patriot în Ucraina, după discuția cu Joe Biden

Presa internațională relatează o parte dintre discuțiile pe care Klaus Iohannis le-a avut cu președintele SUA Joe Biden. Conform Euroactiv.com, președintele s-a arătat deschis discuțiiloor despre trimiterea sistemului Patriot, aflat în România, în Ucraina.

Jurnaliștii de la Euroactiv.com au publicat articolul în care se susține că Klaus Iohannis pare că a răspuns afirmativ solicitărilor SUA pe ideea de trimitere a sistemului de rachete Patriot:

” Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți (7 mai) că este deschis să discute despre trimiterea unui sistem de rachete Patriot în Ucraina, după apelurile germane adresate statelor membre ale Uniunii Europene și NATO pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei.

După apelurile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, guvernele UE au fost îndemnate luna trecută să furnizeze Kievului sisteme de apărare mai necesare.

Germania a promis o baterie Patriot suplimentară, în timp ce Spania a declarat că va livra rachete antiaeriene Patriot.

Alte țări europene, inclusiv Grecia, Țările de Jos, Polonia, România și Suedia au, de asemenea, sisteme Patriot.

„A existat o discuție despre cine poate trimite sisteme Patriot în Ucraina în ultimele săptămâni”, a spus Iohannis reporterilor la Washington, după întâlnirea cu președintele american Joe Biden la Washington.

„Președintele Biden a menționat asta… în întâlnirea noastră și am spus că sunt deschis la discuții. Trebuie să o discut în Consiliul Suprem de Apărare să văd ce putem oferi și ce putem primi în schimb, pentru că este inacceptabil să părăsim România fără apărare antiaeriană”, a spus Iohannis. ” se arată în textul publicat de euroactiv.com

Ce mai poate vinde Klaus Iohannis pentru a obține un post internațional?

Negocierile dintre președintele Klaus Iohannis și Joe Biden nu au niciun interes național. Toate aceste negocieri sunt pe persoană fizică pentru că Klaus Iohannis își dorește o poziție înaltă în Uniunea Europeană, sau șefia NATO. Din aceste considerente trebuie să precizăm că președintele Iohannis pare că este dispus să vândă pe nimic ce mai e de vândut din țară pentru a obține ceea ce personal își dorește.

Mai trebuie să precizăm faptul că România a plătit o groază de bani pentru acest sistem. O singură baterie Patriot recent produsă costă peste 1 miliard de dolari, cu 400 de milioane de dolari pentru sistem şi 690 de milioane de dolari pentru rachetele dintr-o baterie, potrivit think tank-ului Center for Strategic and Internaţional Studies.

Pe lângă faptul că, dacă le va ceda, România va rămâne fără apărare aeriană, fiind de o gravitate enormă, chiar și simplul gând că ar trebui să renunțăm la el ar trebui să se lase cu pușcărie!!! Românii trebuie să reacționeze urgent la declarațiile făcute de Klaus Iohannis care pare că a ajuns să cedeze, rând cu rând, orice lucru care a mai rămas de valoare în această țară.

Comentarii
  • Suna tare interesant… Sa dam gratis un sistem Patriot, cumparat din banii nostrii, ca Iohannis sa pupe vreo functie inalta pe la NATO…Oricum ar am privi lucrurile, este tradare nationala, pe fata…

  • Tradatorii trebuie ucisi. Nici intr – un caz asta si gasca lui nu trebuie judecati pentru tradare nationala , ei trebuie executati pe loc .De asta voi vota SOS Romania alaturandu- ma milioanelor de romani SOS Romania ,traiasca SOS Romania ,sus Diana Sosoaca Presedinta Romaniei !!!!!!!

  • „Azi am redescoperit că războiul poate reveni şi a revenit în Europa, trebuie să ne apucăm să investim mai serios în industria de apărare, inclusiv în România, unde trebuie să avem o renaştere a industriei de apărare”, a spus Mircea Geoană.”

    Sa avem arme! Bombe cat mai multe, fara numar pentru Geoana!!!! Sistemul medical nu conteaza? Educatia copiilor? Scolile, salvarea oamenilor de la saracie…mai multe job-uri platite decent? Vin rusii…toata lumea sa se pregateasca..Vin rusii daca nu cheltuim multi bani pentru armament, dupa ce i-am cheltuit…nu mai vin…Pacat! Atunci donam totul Ucrainei ca are nevoie…si tot asa.

Adauga un comentariu