International

Preşedintele american Joe Biden s-a imunizat cu a treia doză de vaccin împotriva SARS-CoV-2

Publicat: 27 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preşedintele american Joe Biden s-a imunizat cu a treia doză de vaccin împotriva SARS-CoV-2
Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii

Luni, 28 septembrie 2021, Joe Biden și-a administrat a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului. Oficialul este imunizat cu Pfizer.

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a primit a doua doză din vaccinul Pfizer în luna ianuarie. Noile linii directoare susţin că o persoană din grupa lui de vârstă ar trebui să primească doza suplimentară la şase luni după rapel.

„Ştiu că nu pare, dar am peste 65 de ani. Şi, din acest motiv, îmi primesc booster-ul astăzi”, a adăugat preşedintele, care a precizat că soţia lui, Jill Biden, în vârstă de 70 de ani, va primi de asemenea doza suplimentară.

„Lasă-mă să fiu clar, rapelurile sunt importante”, a spus Biden reporterilor.

„Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem este să vaccinăm mai mulți oameni.”

„… Trebuie să ne vaccinăm pe oameni. Te rog, fă ceea ce trebuie. Vă rog să vă vaccinați. Vă poate salva viața și viața celor din jur. ”

Mai mult de 2 milioane de oameni au primit deja a treia doză, deşi până vineri era recomandată doar în cazul persoanelor cu tulburări ale sistemului imunitar, însă mulţi americani nu au fost dispuşi să aştepte unda verde din partea CDC şi FDA (Food and Drug Administration) pentru a le fi administrată o doză suplimentară.

Două grupuri de experți independenți din cadrul Food and Drug Administration (FDA) și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au conturat categoriile de americani eligibili pentru a primi a treia doză de vaccin Pfizer.

Ambele agenții au aprobat rapelurile pentru mult mai puțini americani decât spera Biden.

Persoanele care au primit două doze ale vaccinurilor Pfizer sau Moderna rămân bine protejate împotriva spitalizării și a morții. Dozele pot limita transmisia, dar nu este clar în ce măsură.

Nu este de așteptat ca stimulatorii să schimbe semnificativ traiectoria pandemiei. Doar vaccinarea unui număr mai mare de persoane noi poate modifica semnificativ ratele de spitalizare și decese.

Cine ar putea fi eligibil pentru a treia doză de vaccin

În august, Biden le-a spus americanilor că publicul larg va fi eligibil pentru ambele vaccinuri cu două doze până pe 20 septembrie. Într-o adresă de profil, el a spus: „Amintiți-vă, ca regulă simplă: la opt luni după a doua doză, urmeză încă una”.

FDA a aprobat dozele de rapel pentru primitorii vaccinului Pfizer la șase luni de la a doua doză, dar numai pentru cei cu vârsta de 65 de ani sau peste sau cei între 18 și 65 de ani care au șanse mari să dezvolte forme grave de Covid-19 sau să sunt expuși la locul de muncă.

De asemenea CDC a spus cine „ar trebui” și cine „ar putea” obține o a treia doză de rapel. Potrivit acestor îndrumări, persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani, cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani, cu afecțiuni cronice sau au între 18 și 65 de ani și au afecțiuni cu îngrijire pe termen lung „ar trebui” să primească încă un rapel.

Persoanele mai tinere care sunt expuse la locul de muncă și au condiții de sănătate precare „pot” obține un rapel.

Persoanele cu sistem imunitar compromis ar trebui să primească o a treia doză de vaccin Pfizer. FDA și CDC au recomandat o a treia doză pentru acest grup despre care nu se vorbește atât de mult.

Se așteaptă ca FDA și CDC să revizuiască separat dovezile pentru o a doză de rapel a vaccinurilor Moderna și Johnson & Johnson.

Pe măsură ce Biden a primit cea de-a treia doză, el a sugerat că eligibilitatea se poate extinde în viitor.

Adauga un comentariu